Κρήτη: Μαζική διαδήλωση για τη διάσωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Δευτέρας, με τους διαδηλωτές να στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου, με το λειτουργικό black out.

Εργαζόμενοι, νοσηλευτές, επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό και κάτοικοι του Ρεθύμνου διαδήλωσαν για τη διάσωση του νοσοκομείου το οποίο κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στα όριά του μετά από τις μαζικές παραιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών. 

Την συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης, η οποία εξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε έξω από το νοσοκομείο Ρεθύμνου οργάνωσαν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου με την συμμετοχή φορέων και συλλόγων. Παρέστη ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων. 

«Το νοσηλευτικό ίδρυμα εκπέμπει σήμα κινδύνου, δεδομένων των με προβλήματων που χρόνια τώρα ταλανίζουν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και που με μεγάλο αγώνα κόπο και προσωπικές θυσίες μας προσπαθούμε να καλύψουμε ώστε να μην γίνουν η αιτία για την ταλαιπωρία και την κακή εξυπηρέτηση των ασθενών» τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στη λειτουργία κλινικών και εξωτερικών ιατρείων που λειτουργούν σύμφωνα με τους εργαζόμενους, με ελάχιστους ιατρούς, την ίδια ώρα που οι λίστες των επικουρικών είναι κενές. 

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου διεκδικεί μεταξύ άλλων: «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στήριξη στο ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και όχι υποβάθμιση του, ένα πλήρες αξιοπρεπές νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο καμάρι του νομού μας και αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του Ρεθύμνου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του».

πηγή goodnet.gr

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση