«Κραυγή» για τις μπουλντόζες σε λόφο Στρέφη και πλατεία Εξαρχείων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανυποχώρητοι στον αγώνα τους οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που διαμαρτύρονται για επιχείρηση μετάλλαξης του χαρακτήρα της ιστορικής γειτονιάς είτε μέσω της κατασκευής μετρό στην πλατεία της περιοχής είτε της επικείμενης ανάπλασης περίπου 40 στρεμμάτων στου Στρέφη, στο πλαίσιο «δωρεάς» από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments».

Οι πολίτες βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή βλέποντας την αλληλεγγύη να αυξάνεται, όπως φάνηκε στη μεγαλειώδη πορεία του Σαββάτου, και κατάφεραν χθες να αποτρέψουν την διέλευση φορτηγού οδικής βοήθειας με εργοταξιακό κοντέινερ, που έφτασε στο λόφο.

Σύμφωνα με την ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του Στρέφη, το όχημα αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω των συγκεντρωμένων, που έμειναν παρέμεινε στον Λόφο για το ενδεχόμενο επιστροφής του, «παρέα με περιπολίες της ΔΡΑΣΗ, ασφαλίτες και drone, που πέταγε μέχρι τις 11:30. Η κίνηση αυτή ήταν ουσιαστικά η έναρξη των έργων που έχουν δρομολογηθεί στον Λόφο, καθώς τέτοιου τύπου κοντέινερ εγκαθίστανται στα εργοτάξια για τη χρήση τους ως γραφείων από τους μηχανικούς, πιθανόν και για τη φύλαξη υλικών ή και για κατάλυμα σεκιουριτάδων».

«Η μάχη κερδήθηκε, όμως από δω και πέρα, κάθε μέρα, για την υπεράσπιση του Λόφου, σκληρότερες μάχες θα ορθώνονται μπροστά μας» σημειώνει η συνέλευση που απεύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα το πρωί. Το ίδιο έκανε η Πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» γνωστοποιώντας πως σήμερα αναμένονται και συνεργεία για την κοπή δέντρων συν πλατεία.

«Τουλάχιστον 2500 δέντρα προβλέπεται να κοπούν στο έργο της γραμμής 4 του μετρό, τα 72 δικά μας, ώριμα, φιλόξενα δέντρα. Δε θα τους αφήσουμε (…) Τα Εξάρχεια αντιστέκονται, γιατί είναι και θα παραμείνουν γειτονιά» σημειώνει η πρωτοβουλία.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λέγε λέγε, κάτι έμεινε στο τέλος…

*Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου - Φίλη ψυχολόγος, προσπαθώντας να...

Δίκη Άλκη Καμπανού / Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία...

Συνέντευξη Τσίπρα στο Ζάππειο: 5+1 αλήθειες για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην οικονομία

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών 2023...

Εκτός ψηφοδελτιών της ΝΔ ο Πνευματικός μετά τις απάνθρωπες δηλώσεις του

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις...
Διαφήμιση