Κουτσούμπας για Ευρωεκλογές: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας και στον δημοσιογράφος Γιώργο Σινάπη, την οποία και παραθέτουμε: 

«Οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή. Όμως, η δεύτερη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξακολουθεί να κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις. Μπορούν οι κινητοποιήσεις αυτές να στείλουν μήνυμα αντιστροφής του κλίματος και ανησυχίας στην κυβέρνηση;

Προφανώς και μπορούν! Αν κάτι ανησυχεί, φοβίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό είναι η ενεργητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, η ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύσσονται, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αφήστε που και στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται απώλειες για τη ΝΔ, αλλά και δυσαρέσκεια για μια σειρά μέτρων που λαμβάνει.

Από αυτή τη σκοπιά, αποκτούν ξεχωριστή σημασία οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, όπου εκεί συναντήθηκαν οι εργάτες με τους αγρότες που βρέθηκαν για 35 μέρες στα μπλόκα παλεύοντας για την επιβίωσή τους, με τους φοιτητές που 9 βδομάδες τώρα αντιδρούν στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εδώ λοιπόν, σ’ αυτούς τους αγώνες βρίσκεται η ελπίδα, η αισιοδοξία και είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν σε όλες αυτές τις μάχες.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο, καθώς μπροστά μας έχουμε την επαναφορά των ματωμένων πλεονασμάτων, τη συνέχιση των πολεμικών αναμετρήσεων, στις οποίες η χώρα μας δυστυχώς είναι “χωμένη”, αλλά και το ενδεχόμενο μιας νέας διεθνούς ύφεσης. Παράλληλα, το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και βασανίζει τη λαϊκή οικογένεια, παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προβλέψεις του κ. Μητσοτάκη ότι… “έρχεται πτώση των τιμών”. Άρα τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά!

Υποστηρίζετε ότι “η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτήν την κυβέρνηση”. Χωρίς ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση κι εναλλακτική κυβερνητική πρόταση δεν μεγαλώνει η αλαζονεία της κυβέρνησης και η προώθηση αντιλαϊκών νομοσχεδίων;

Την αλαζονεία της κυβέρνησης, που με θράσος επικαλείται το 41% και φέρνει απανωτά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, μπορεί να την τσαλαπατήσει ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Χώρια που ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως δεν έχει πάρει καμιά “λευκή επιταγή”, αντίθετα μια μικρή παράταση ελέω απουσίας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από τα κόμματα του κατεστημένου. Όσο για την αντιπολίτευση, αυτή μάταια προσπαθούν ορισμένοι να τη βρουν ή ακόμα και να την κατασκευάσουν στα επιτελεία του συστήματος. Γιατί η πραγματική αντιπολίτευση βρίσκεται στους αγώνες του λαού και της νεολαίας που δυναμώνουν με το ΚΚΕ μπροστά, αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα συνεχίζουν να ψηφίζουν τα μισά περίπου νομοσχέδια της ΝΔ, ιδιαίτερα όσα αποτελούν αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ, τις οποίες πρώτα έχουν ψηφίσει όλοι μαζί στο ευρωκοινοβούλιο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες. Αλλά και εκεί που διαφωνούν, η αντιπολίτευσή τους είναι “άσφαιρη” και βολική για την κυβέρνηση, καταλήγει πάλι σε ένα “ξέπλυμα” των κατευθύνσεων της ΕΕ και ο καβγάς γίνεται για το ποιος μπορεί να τις εφαρμόσει σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφραστεί ατόφια, όχι μόνο η δυσαρέσκεια του λαού για την κυβερνητική πολιτική, αλλά για την πολιτική της ΕΕ με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις πάνω από το 40% απαντά ότι θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. Επομένως, όσοι θέλουν να σταλεί πραγματικό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις Βρυξέλλες, έχουν μια επιλογή: να ρίξουν στην κάλπη του Ιουνίου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Τι απαντάτε στους προοδευτικούς πολίτες που επικρίνουν το ΚΚΕ για τη στάση του στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών;

Εμείς καλούμε αυτούς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ιδιαίτερα τη νεολαία, να συζητήσουμε πάνω στη θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο νόμο με κριτήριο τις ανάγκες του παιδιού, που διαστρεβλώθηκε, για να κρυφτεί ο πραγματικός σκοπός του νόμου.

Ο νόμος δεν αφορά στη ρύθμιση των προσωπικών, οικονομικών, κοινωνικών ζητημάτων στη συμβίωση ενός ομόφυλου ζευγαριού, με την οποία δεν έχουμε αντίρρηση. Με αυτό το κριτήριο υπερψηφίσαμε, για παράδειγμα, το άρθρο 8 του νομοσχεδίου, που αφορά σε φοροελαφρύνσεις, επιδόματα κλπ. Ούτε αφορά στην ανάγκη να σπάσουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις σε βάρος ανθρώπων με κριτήριο το σεξουαλικό προσανατολισμό. Εξάλλου το ΚΚΕ χτίζει καθημερινά “ασπίδα προστασίας” απέναντι σε ομοφοβικές, ρατσιστικές συμπεριφορές στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, αλλά και στη Βουλή.

Ο νόμος στην πραγματικότητα τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και της αναπαραγωγής, ιδιαίτερα μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, μιας ακραίας μορφής εκμετάλλευσης ευάλωτων γυναικών. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν το νόμο, υπερασπίζονται το “δικαίωμα” των εύπορων ζευγαριών να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να αποκτούν παιδί με οποιονδήποτε τρόπο. Την ίδια στιγμή, νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν αν και πότε θα κάνουν οικογένεια,.

Νομίζω ότι σε αυτά τα ζητήματα μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάθε άνθρωπο που δεν δέχεται να κολλήσει “ένσημα” προοδευτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική.

Εκτιμάτε ότι θα λάμψει τελικά η αλήθεια για την τραγωδία – έγκλημα των Τεμπών ή θα έχει παρόμοια τύχη με το σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών;

Είναι προφανές ότι υπάρχει επιδίωξη συγκάλυψης από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις τους μετά το έγκλημα των Τεμπών έχουν και άλλοι, όπως η δικαιοσύνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΟΣΕ, η ιδιωτική Hellenic Train κλπ. Συγκάλυψη, όσον αφορά τις δικές τους ευθύνες ως κόμματα που κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν τον σιδηρόδρομο, αλλά και τις ευθύνες της ΕΕ, επιχειρούν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό πολέμησαν και συκοφάντησαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να προτείνει τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΝΔ, αφού δεν μπορούσε να αποφύγει την Εξεταστική Επιτροπή, φρόντισε εξ αρχής να την υπονομεύσει, ξεκινώντας τη διερεύνηση ανάποδα, δηλαδή από το παρελθόν και όχι από το έγκλημα, αρνούμενη να καλέσει βασικούς μάρτυρες, όπως τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΣΕ που προειδοποιούσαν για τους κινδύνους να συμβεί ένα μεγάλο ατύχημα. Επίσης απέφυγε να διερευνηθούν οι αιτίες της έκρηξης και της πυρκαγιάς που, όπως φαίνεται, ήταν αυτή που στοίχησε τη ζωή σε πολλά από τα θύματα. Και τώρα κλείνει την Εξεταστική άρον-άρον, παρά το γεγονός ότι έχει μεταβιβαστεί στη Βουλή και η δικογραφία.

Βλέπετε, λοιπόν, ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Είναι, όμως, και πολλοί αυτοί που θέλουν: είναι οι συγγενείς των θυμάτων και σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, όπως αποδείχθηκε και με την τεράστια συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είχαμε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Έχετε ξεκάθαρη θέση και ζητάτε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Πόσο εφικτό είναι να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα;

Οι πόλεμοι δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως οι σεισμοί, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που οι αιτίες τους βρίσκονται στις κοινωνίες μας, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Είναι η συνέχιση της πολιτικής με βίαια μέσα. Οπότε μπορούμε να σκεφτούμε: Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει να συσσωρεύεται η «εύφλεκτη ύλη», που γιγαντώνει τις πολεμικές αιματοχυσίες;

Τέτοια ”εύφλεκτη ύλη” στον πόλεμο με την Ουκρανία είναι η αποστολή όπλων και στρατευμάτων, η ύπαρξη και γιγάντωση των αμερικάνικων βάσεων, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε γιγαντιαίο ”φλογοβόλο” για την περιοχή και ”μαγνήτη” αντιποίνων. Ανάλογο ”λάδι στη φωτιά” της δολοφονίας του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ είναι πολιτικό-στρατιωτική στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, όπως η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το έγκλημα, π.χ. με την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αντίθετα, αυτά που παλεύει το ΚΚΕ, όπως να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις, να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ και να εφαρμοστεί η απόφαση της ελληνικής βουλής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, να επιστρέψουν στη χώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κ.ά. είναι στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των πολέμων.

Επιπλέον, εμείς πιστεύουμε πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να ”ξεριζώσουν” το ”ζιζάνιο”, που οδηγεί στις πολεμικές αιματοχυσίες, κι αυτό δεν είναι άλλο από το ακόρεστο καπιταλιστικό κέρδος για πρώτες ύλες, τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών». 

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Ποιες είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης

Παρά την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους από 139 χώρες...

Κυπελλούχος Ελλάδας 2023-24 ο Παναθηναϊκός με νίκη 1-0 επί του Άρη (highlights)

Το χρυσό γκολ –που έστεψε τον Παναθηναϊκό κυπελλούχο για...
Διαφήμιση