Κουρέτας κατά κυβέρνησης: “Η διαβούλευση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας δεν είναι ξεπέτα”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, η διαβούλευση του οποίου γίνεται μέσα σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα με το επιστημονικό κείμενο να έχει αναρτηθεί μόνο στα αγγλικά, εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Κουρέτας με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει ότι «η επιλογή να γίνει (σ.σ η διαβούλευση του σχεδίου) από κείμενο που ήταν στα αγγλικά υποβαθμίζει έως και προσβάλλει όλο το παραγωγικό σύστημα της Θεσσαλίας και ειδικά αγροτικούς συλλόγους που δεν γνωρίζουν αγγλικά».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «όταν πραγματικά αναζητάς διαβούλευση δίνεις χρόνο. Όχι 15 μέρες που έγιναν 25 χθες. Θα μπορούσε η διαβούλευση να είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας αν πραγματικά θέλουμε να σεβαστούμε την περιφέρεια».

Ο Δημήτρης Κουρέτας επισημαίνοντας ότι «η ανασυγκρότηση της περιοχής μας είναι υψίστης σημασίας και δεν είναι μια διεκπεραίωση», ανακοίνωσε την έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης με πρώτη κίνηση τη διοργάνωση διημερίδας στις 6-7 Απριλίου στη Λάρισα.

Στη διημερίδα θα μιλήσουν πάνω από 30 επιστήμονες και φορείς και αυτή η συζήτηση θα μεταφερθεί σε κάθε δήμο και θα κρατήσει όλο το 2024 για να μπορέσει ο κάθε φορέας να εκφραστεί. 

Και καταλήγει: «Η διαβούλευση είναι ύψιστη διαδικασία όχι ξεπέτα. Στην διαβούλευση έχουν κατατεθεί πάνω 10 μεγάλα κείμενα από συναδέλφους της ομάδας που έχω συστήσει».

Πηγή: left.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση