Κοροϊδία Μητσοτάκη / Ανακοίνωσε τον κατώτατο μισθό μετά την δημοσκοπική κατάρρευση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το τελευταίο χαρτί με τον κατώτατο μισθό παίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να προλάβει τη δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον κίνδυνο νέας οικονομικής κρίσης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση των τραπεζών και την άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Σε αυτό το περιβάλλον ακρίβειας και λαϊκής δυσαρέσκειας, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 μικτά, ήτοι αύξηση 9,4%, που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου. Σημειώνεται πως ο ΣΕΒ και ο «εκπρόσωπός» του στην κυβέρνησης, Άκης Σκέρτσος, διαφώνησε «φρενάροντας» την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Ειδικότερα, επίσπευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, εν μέσω της διαφαινόμενης προεκλογικής κατάρρευσης, την οποία επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα προεκλογικά ευρήματα που δείχνουν εκλογικό ντέρμπι μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο των μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης που αποφάσισε η ΕΚΤ, εντείνοντας τους φόβους για τον κίνδυνο νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τις επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού να εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν νέο ανοδικό σπιράλ σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και τις ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικών αγαθών και προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι κατώτατος μισθός μετά την αύξηση δεν θα φτάσει τελικά τα 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ξεχνώντας επίσης να διευκρινίσει ότι τα «καθαρά» χρήματα που θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, θα είναι λιγότερα από τα 800 ευρώ, ανάλογα και με τις κρατήσεις.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γερμανικός Τύπος: Πιθανότερη από ποτέ η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα

Σε εκτενές δημοσίευμά της, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τη διαμόρφωση του προεκλογικού...

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση της Σίφορντ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Κυριάκο Πιερρακάκη...

Αλ. Τσίπρας: Ανεπάρκεια και διαφθορά τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΝΔ (βίντεο)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπου...

Γ. Λούλης: Απομακρύνεται καταλυτικά η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ

«Τα ρήγματα στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη απομακρύνουν καταλυτικά...
Διαφήμιση