Κολωνός: Ισόβια και επιπλέον 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο η ποινή – Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Ηλία Μίχο και επιπλέον κάθειρξη 41 έτη για τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Αναφορικά με τη μητέρα της 12χρονης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την αποφυλάκισή της.

Ο επονομαζόμενος ως «Μιχάλης» καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε μία από τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε, δηλαδή διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία.

Για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους κατά περίσταση για γενετήσια πράξη με ανήλικο και παιδική πορνογραφία επιβλήθηκαν ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η πρόταση της Εισαγγελέως, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, κάτι που “προμήνυε” ότι θα του επιβληθεί η ανώτατη των ποινών.

Σημειώνεται πως, ενώ η απόφαση για τον Ηλία Μίχο και το «Μιχάλη» ελήφθη ομόφωνα, η απόφαση μη χορήγησης ελαφρυντικού για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).

Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της ,τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων).

Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για την μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτιθεί με την προσωρινή κράτηση.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η μητέρα των μαχών τη...

Σωκράτης Φάμελλος: Οικονομικό αλλά και πολιτικό σκάνδαλο το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Σημεία και τέρατα που συνιστούν οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο το έργο...

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...
Διαφήμιση