ΚΚΕ: Η κυβέρνηση βάζει φόρους στους αυτοαπασχολούμενους για να δίνει χρήματα στους ομίλους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο ίδιο έργο θεατές, από το πρωί παρακολουθούμε ένα πολιτικό γαϊτανάκι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που προσπαθούν να κάνουν τον λαό να χωνέψει τη μεγάλη φοροεπιδρομή που εκτυλίσσεται στις πλάτες του, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για το φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Όπως είπε, 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα νεολαίας και λαού συνεχίζεται αμείωτα, με τις ζωές του λαού να είναι κόστος για το αστικό κράτος, με τις κυβερνήσεις να εμπλέκουν τη χώρα σε πολέμους που σπέρνουν θάνατο στη γειτονιά μας, να ρημάζουν τον φυσικό πλούτο για να ενισχύσουν τους πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους, να αφήνουν το λαό απροστάτευτο και να αναπτύσσουν μηχανισμούς παρακολούθησης, ποινικοποιώντας κάθε δίκαιο αγώνα.

Επανερχόμενος στο φορολογικό, το χαρακτήρισε «ταφόπλακα» των ελευθέρων επαγγελματιών, την ώρα που η κυβέρνηση αδιαφορεί για την οργή που έχει προκαλέσει, λέγοντας απλά τους αυτοαπασχολούμενους να διαλέξουν πως θα τους αρπάξει το εισόδημα.

Όμως οι επαγγελματίες διατράνωσαν και χθες στο Σύνταγμα ότι έχουν φωνή, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό όλων όσοι δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς χρόνο να δουν τα παιδιά τους που ζουν για να δουλεύουν και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο θα ανατραπεί στους δρόμους του αγώνα. Δεν θα εφαρμοστεί γιατί θα το ανατρέψει η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, σημείωσε ο Χρ. Τσοκάνης.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση χτυπά τους πιο μικρούς και ευάλωτους, αυτούς που γεμίζουν τις λίστες των χρεών και των πλειστηριασμών, αυτούς που είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν την περίοδο των μνημονίων.

Ακόμα η κυβέρνηση εισάγει την ρουφιανιά ως επίσημη κρατική πολιτική, αμείβοντας τις επώνυμες καταγγελίες. Την ίδια ώρα εξαπάτησε τον λαό καθώς προεκλογικά η ΝΔ υποσχόταν ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις φόρων και τώρα εξαπολύει κατά μέτωπο επίθεση στους πιο οικονομικά αδύναμους επαγγελματίες.

Επίσης κατήγγειλε την στοχοποίηση των επαγγελματιών και την φοροεπιδρομή σε βάρος τους που είναι προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και σύγκλιση των αστικών κομμάτων στην φοροεπίθεση, ενώ αποδέχονται και το βασικό πρόσχημα της κυβέρνησης, την δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διατήρησε όλα τα εργαλεία της φορομπηχτικής πολιτικής, ενώ το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση επέβαλε φορολογία από το πρώτο ευρώ και καθιέρωσε το τέλος επιτηδεύματος.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος και να γίνεται η φορολόγηση μόνο από το βιβλίο εσόδων εξόδων. Την κάλεσε ακόμα να ξεκινήσει ελέγχους εκεί που βγαίνουν τα κέρδη εκατομμυρίων και που όλες οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια, στις offshore εταιρείες, στις τριγωνικές συναλλαγές κ.ά., προσθέτοντας ότι τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων καταγράφουν ρεκόρ 15ετίας.

Όσο για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα δοθούν σε παιδεία και υγεία, ο Χρ. Τσοκάνης τόνισε ότι αυτό διαψεύδεται από τον ίδιο τον προϋπολογισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήμα για τους ομίλους και τους δίνει νέα επενδυτικά πεδία, ξεκληρίζοντας τους μικρούς επαγγελματίες.

Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί, για διαγραφή τόκων και προστίμων σε οφειλές σε τράπεζες και εφορία, ξεκαθαρίζοντας ότι για να σωθεί ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο.

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το σύνολό του το νομοσχέδιο και θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση