ΚΚΕ για την απόφαση του ΣτΕ: «Τραγική ειρωνεία γιατί τον νόμο είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» έχει τη βούλα του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται, σημειώνει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλεί την ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του.

Όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος, «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με το αίτημα ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη, έκρινε ως αντισυνταγματική την ακραία ρύθμιση του νόμου της ΝΔ του 2021, με την οποία ο παρακολουθούμενος για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν θα λάμβανε ποτέ οποιαδήποτε ενημέρωση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του. Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο, με την “τραγική” ειρωνεία που γνωρίζουν πλέον οι πάντες, πως τον είχε ψηφίσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!».

Και προσθέτει:

«Το κρίσιμο είναι πως και με αυτή την απόφαση παραμένει στο απυρόβλητο το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο των μαζικών παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, με επιστέγασμα τον εξίσου απαράδεκτο, νεότερο νόμο της ΝΔ του 2022».

Και καταλήγει: 

«Αποδεικνύεται ότι το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” έχει τη βούλα του Συντάγματος, αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται. Στην πραγματικότητα το “κράτος δικαίου” της ΕΕ είναι αληθινός “βάλτος” για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί μαζί με όλα τα κόμματα που νυχθημερόν το επικαλούνται και το υπερασπίζονται».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιάζεται κοινή αντιπρόταση απέναντι σε αυτήν του Ανδρουλάκη

*Του Νίκου Λιονάκη - Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να...

Euro 2024: Νίκη του Βελγίου με 2-0 τη Ρουμανία και ο γρίφος του 5ου ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Βέλγιο σαφώς βελτιωμένο, σε σχέση με την απόδοση του στην...
Διαφήμιση