Κιβωτός του Κόσμου: Καλούνται ως ύποπτοι ο πατέρας Αντώνιος και άλλα 7 άτομα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κλήσεις προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι, απέστειλε σε βάρος 8 στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Αντώνιος, η Εισαγγελία Ανηλίκων. Όλοι τους αναμένεται να βρεθούν στην Ευελπίδων την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα λάβουν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις για κακουργηματική ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δύο φιλοξενούμενων, καθώς και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Οι πράξεις αυτές προέκυψαν ύστερα από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Τα υπόλοιπα επτά στελέχη, όλοι τους υπάλληλοι της Κιβωτού, αντιμετωπίζουν αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε Αθήνα, δύο από δομή στη Χίο και ακόμη δύο στο Βόλο, ενώ τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα 2020-2022.

Κατά πληροφορίες, φαίνεται πως προέκυψαν ενδείξεις ότι οι πράξεις των υπαλλήλων, όπως ξυλοδαρμοί, απομόνωση και καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που λαμβάνονταν από τους υπαλλήλους, αλλά ότι ακολουθούσαν μία κεντρική γραμμή για το σωφρονισμό των νέων, καθ’ υπόδειξη του πατρός Αντωνίου.

Η έβδομη υπάλληλος καλείται να δώσει εξηγήσεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Κι αυτό γιατί εμφανίζεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα, ενώ στη συνέχεια απέκτησαν χαρακτήρα πλημμεληματικό.

*ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση