Soft αντάρτικο του Κικίλια: Πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη για τα σενάρια παραίτησης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να απαντήσει στην πανσπερμία σεναρίων παραίτησής του έσπευσε ο Βασίλης Κικίλιας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από το ξέσπασμα των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, απορρίπτοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και πετώντας ουσιαστικά πίσω στην πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη το γάντι που του πέταξε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με μία δήλωση-ανοιχτή πρόκληση προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στα σενάρια παραίτησης που πυροδότησε το Μέγαρο Μαξίμου και έχουν πλημμυρίσει τον φιλοκυβερνητικό -και όχι μόνο- Τύπο, δηλώνοντας πως παραμένει στη θέση του, και ζητώντας εμμέσως «πίστωση χρόνου».

«Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες» απάντησε σε σχετικό ερώτημα κατά την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, παρότι ήδη για δεύτερη ημέρα έχει βρεθεί εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού, με τις σχετικές ενημερώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο της Θεσσαλίας να γίνονται από τον υφυπουργό του, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα Κικίλια έχει βρεθεί εδώ και ημέρες, ήδη από πριν το ξέσπασμα των τραγικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, με δυσαρέσκεια του Κυρ. Μητσοτάκη που μεταφέρεται στον μιντιακό βραχίονα της κυβέρνησης. Έπειτα και από την παραίτηση Βαρβιτσιώτη, η σεναριολογία δυνάμωσε, αφού ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης έβαλε στο τραπέζι το κεφάλι του υπουργού Κικίλια.

«Τώρα, ως προς το θέμα των παραιτήσεων, νομίζω ότι έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις και στην προηγούμενη τετραετία και, γενικά, ευρύτερα στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. ότι υπάρχει έννοια και στην πράξη της πολιτικής ευθύνης. Και η λέξη “παραίτηση” δεν είναι μια άγνωστη λέξη, όπως συνέβαινε σε άλλα χρόνια και σε άλλες διακυβερνήσεις του τόπου. Το “όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά” είναι μια διαρκής διαδικασία, όπως είπα και πριν, η οποία, προφανώς, οδηγεί πολλές φορές και σε κάποιες αναπόφευκτες αποφάσεις» ήταν η αναφορά του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου, που ουσιαστικά έριξε πολύ νερό στον μύλο των σεναρίων παραίτησης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Επιπροσθέτως, το απόγευμα της Τρίτης ο Β. Κικίλιας φρόντισε και να πετάξει το… μπαλάκι πίσω στο γήπεδο του πρωθυπουργικού γραφείου, υπογραμμίζοντας πως ο διορισμός των υπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει πρόθεση παραίτησης, εκτός αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό για το υπουργείο ο πρωθυπουργός.

Πηγή: documentonews.gr

Φωτογραφία: DIMITRIS KAPANTAIS / SOOC

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση