«Κεραυνοί» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαξίμου: Χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη, στα όρια παρακράτους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές συνεχίζονται, η κυβέρνηση επιμένει στον δρόμο της μεθόδευσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Για συνέχιση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την πλήρη χειραγώγησή της κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση σε αιχμηρή τοποθέτησή της για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια οργισμένη ανακοίνωση, την ώρα που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών συνεχίζονται, καταγγέλλει καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπογραμμίζει ότι επέλεξαν να προάγουν σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα πέντε από τα επτά μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση «το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της».

Αναλυτικά

«Η κυβέρνηση προήγαγε σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους 7 δικαστές του Ειδικού δικαστηρίου»

Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.  

Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού  Δικαστηρίου, η κυβέρνηση  επέλεξε να προάγει σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου. 

Μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ. 

Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει – μάταια γιατί είναι αναντιστρεπτή – είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου.​ 

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου με προβληματικές απόψεις;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει, ακόμη, και το θέμα προαγωγής της δικαστικού Μαριάνθης Παγουτέλη, που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η συγκεκριμένη έχει προκαλέσει στο παρελθόν αντιδράσεις με τη στάση και τις απόψεις της.

Ειδικότερα, όπως έχει αναδείξει και παλαιότερα η δημοσιογραφική ομάδα του Ιού, είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη του για το βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη δικαστικός διατηρούσε blog στο οποίο διάβαζε κανείς εκφράσεις όπως «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!»
Την οργή του για την προαγωγή εξέφρασε, σήμερα, και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας διατυπώνοντας «την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Καταλήγει αναφέροντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση