Κατάντια: Ένας φίλος των χρυσαυγιτών επικεφαλής του ποδοσφαίρου…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Γιώργου Καρελιά

Ας κάνουμε σήμερα ένα διάλειμμα από τα συνήθη πολιτικά θέματα που μας απασχολούν εδώ (ελληνοτουρκικά, Ουκρανία, ακρίβεια κ.α) και ας ασχοληθούμε με κάτι που (μπορεί να) φαίνεται δευτερεύον, αλλά δεν είναι.

Αυτές τις μέρες εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο οποίος είναι δικηγόρος, αλλά έχει και πλούσιο πολιτικό παρελθόν. Αξίζει να το δούμε εν συντομία.

Παραδοσιακός δεξιός ήταν. Στα νιάτα του πέρασε από τη νεολαία της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ). Το 1987 κατέλαβε και ένα άλλο κομματικό αξίωμα, όταν ο τότε αρχηγός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον όρισε στην ΟΚΕ Εξωτερικών της ΝΔ. Σε σημαντικό κυβερνητικό αξίωμα, γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, τον διόρισε το 2012 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Την άνοιξη του 2014 ο (υπόδικος τότε, καταδικασμένος σήμερα) βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρης αποκάλυψε (ηχογραφημένους) σοκαριστικούς διαλόγους που είχε με τον Μπαλτάκο, ο οποίος έλεγε ότι η προφυλάκιση των χρυσαυγιτών είχε γίνει με πιέσεις υπουργών κατ΄εντολήν του τότε πρωθυπουργού. Ο Μπαλτάκος έλεγε στον Κασιδιάρη ότι οι παραπομπές των χρυσαυγιτών στη δικαιοσύνη έγιναν «χωρίς στοιχεία». Και προσπαθούσε να πείσει τον κ. Σαμαρά να μην έχει εχθρική στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή, διότι θα έχανε ψήφους.

Μάλιστα, ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει στον τότε πρωθυπουργό ότι η Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε στις εκλογές 20% και ο κ. Σαμαράς του απάντησε με τη χαρακτηριστική φράση «είσαι μ……»! Μετά από αυτά υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την κυβερνητική θέση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην τότε κυβέρνηση Αντώνης Ρουπακιώτης είχε καταγγείλει ότι ο Μπαλτάκος, από τη θέση που κατείχε δίπλα στον πρωθυπουργό Σαμαρά, είχε μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Αυτό, λοιπόν, το πρόσωπο εξέλεξαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ. Τον ψήφισαν 59 από τους 65 που ψήφισαν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, που υπενθύμισε και το ακροδεξιό παρελθόν του.

Τι να πει κανείς; Αυτό που λέει η Γραφή: «Τοιούτος έπρεπεν αυτοίς Αρχιερεύς»…

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το δίκιο των εργαζομένων και του… Άδωνι

Εχει δίκιο ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η χθεσινή απεργία ήταν...

Αχτσιόγλου: «Τα συνθήματα δεν φτάνουν, να δίνουμε ουσία και πολιτικό περιεχόμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει στο πολιτικό περιεχόμενο. Έχω σαφείς...

Γ. Οικονόμου: Κάμερες παντού, καρφιά σε Θεοδωρικάκο, λές και πριν δεν κυβερνούσε ο Μητσοτάκης

Ο Γιάννης Οικονόμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπερασπιζόταν...

Ο Κασσελάκης είπε “κρατίδιο” το Ψευδοκράτος… γιατί ήταν κουρασμένος

Να διορθώσει το επικίνδυνο λεκτικό ατόπημα στο οποίο προχώρησε για το...
Διαφήμιση