Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε, την Τρίτη (02/04), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο, Σία Κοσιώνη, τοποθετώντας τον πήχηστις ευρωεκλογές «πάνω από το 17%«, δηλαδή πάνω από το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΚΑΪ:

Ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε τη συνέντευξή του, αναφερόμενος στη γυναικοκτονία που σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας (01/04), στους Αγίους Αναργύρους, θέτοντας γενικότερο ζήτημα ασφάλειας σε πολλούς τομείς στην κοινωνία.

«Πολύπλοκος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το κατηγορητήριο για την υπόθεση των Τεμπών και τον άλλοτε υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος είπε πως ο πρωθυπουργός προϊδεάζει ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν η υπόθεση πάει στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Η Ν.Δ. σκοπεύει να τον αμνηστεύσει». Κατόπιν, δεσμεύθηκε ότι θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γίνει κυβέρνηση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη σημειώνοντας, ωστόσο, πως «η εμπιστοσύνη κατακτάται κάθε μέρα». Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε ότι «υπάρχουν υποθέσεις – όπως οι υποκλοπές – που πρέπει να προχωρήσουν».

Ερωτηθείς για το θέμα περί παρατηρητών στις εκλογές που έθεσε, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Λέμε για μία κυβέρνηση ενώ ένα από τα δύο τζάκια κινδυνεύει να μπει στη φυλακή». Στη συνέχεια, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά αν όντως εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία εκλογέων του εσωτερικού. Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πει τη λέξη «νοθεία» σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό – όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – που την είχε χρησιμοποιήσει το 2019. «Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων εκλογέων – του εξωτερικού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Πάντως, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών, τονίζοντας πως στόχος του κόμματός του είναι «η απόλυτη ανατροπή». Ως πήχη ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε ένα ποσοστό στις ευρωεκλογές πάνω από το 17% που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του κόμματος, εφόσον ο ίδιος είπε ότι το νέο πρόσωπο του κόμματος χτίζεται κάθε ημέρα.

«Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών, κάποιοι έχουμε και ένσημα από την αγορά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωσή του πως «είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός». Η ενσυναίσθηση, η ηθική και η κυβερνητική επάρκεια είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα βασιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του.

«Το χρέος της Ν.Δ. αυξάνεται επ’ άπειρον», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, προβάλλοντας τη διαφάνεια της πολιτικής προσωπικότητάς του, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο να τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Σχετικά με το πόθεν έσχες, ο ίδιος είπε ότι θα το καταθέσει σύντομα και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποβάλει το πόθεν έσχες του «για να δούμε το πόθεν, όχι μόνο το έσχες».

Αναφορικά στην αντιπαράθεση της βουλεύτριας Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έλενας Ακρίτα, με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πλευρά της κυβέρνησης για να αποπροσανατολιστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το δυστύχημα των Τεμπών. «Δικαιοσύνη παντού και οι γονείς των 57 θυμάτων πρέπει να βρουν δικαιοσύνη», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «όχι σε τυφλή δημοσιονομική πειθαρχία», λεγοντας πως υπάρχει περιθώριο επενδύσεων στο μέλλον των πολιτικών. Στη συνέχεια, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών αγορών, αλλά με κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα μεταξύ άλλων. Για το θέμα της Άμυνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε πως «ο Έλληνας θα έχει ασφάλεια» και επεσήμανε πως όσο υπάρχει το Κυπριακό, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι», λέγοντας πως «φθηνότερη άμυνα είναι η αποτροπή».

«Ναι» στη Χάγη αποκλειστικά για τη μία και μόνη διαφορά των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως «χρήσιμο εργαλείο» τον φράχτη στον Έβρο, μακριά από κάθε ακροδεξιά ρητορική. «Δεν πρέπει να είμαστε δεδομένος σύμμαχος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όταν ρωτήθηκε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισημαίνοντας πως «είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στη Δύση», αλλά «θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερα ανταλλάγματα».

Ακόμα, υπέρ του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων τάχθηκε ο Στέφανος Κασσσελάκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο «μιας και έχουμε πανεπιστήμια-διαμάντια αλλά με ελάχιστους προϋπολογισμούς». Πάντως, ο ίδιος δήλωσε πως «θέλουμε μια αποτελεσματική Αστυνομία».

Όσον αφορά στο πολιτικό στίγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανήκει στην Κεντροαριστερά και στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, αποκλείοντας την αλλαγή ονομασίας και συμβόλων μετά τις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς για τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «έχει ρόλο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων». Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «πρώιμη» τη συζήτηση για τυχόν στήριξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μιας και η θητεία της ολοκληρώνεται το 2025.

«Πάμε να ξαναζυγιστούμε για το καλό του ελληνικού λαού», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εθνικές εκλογές, «για να φύγει το άλλοθι του 41%». Τέλος, ερωτηθείς για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε ότι πέντε θέσεις θα αξιοποιηθούν από άτομα που ίσως δεν επιτύχουν στις προκριματικές εκλογές με βάση την αξιοκρατία.

Μαρινάκης : «Δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά»

«Για τη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά. Μάλλον σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα, παρότι μιλούσε για πάνω από 40 λεπτά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης

«Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας εκπλήσσει, όσο η αλαζονεία με την οποία εμφανίζεται», προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Και καταλήγει: «Αυτό που σίγουρα επιβεβαιώσαμε και σήμερα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφία: screenshot/ΣΚΑΪ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση