«Καμπανάκι» από τη Λινού: «Έξαρση του κορωνοϊού νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο αν δεν ληφθούν μέτρα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε έξαρση νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο αν δεν ληφθούν μέτρα κρούει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στο documentonews.gr

Όπως εξηγεί «υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων η οποία αναγκαία θα οδηγήσει σε αύξηση των σκληρών δεικτών» επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη για την χρήση της μάσκας «Είναι εντελώς απαραίτητο να ληφθούν μέτρα άμεσα με το απλούστερο την χρήση της μάσκας σε κάθε κλειστό χώρο και σε χώρους συνωστισμού».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να δούμε έξαρση νωρίτερα από το φθινόπωρο η ίδια απαντά ότι επειδή έχουμε ήδη σημαντική αύξηση σημαίνει θα δούμε νωρίτερα την μαζική αύξηση και την αύξηση σε σκληρούς δείκτες.

Εν τω μεταξύ σε χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε για την αύξηση των κρουσμάτων «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα θερινό κύμα, το οποίο τουλάχιστον οι προγνώσεις οι οποίες μας κάνουν είναι ένα κύμα που δε θα μας επηρεάσει. Βέβαια καλό είναι, οι πιο ευάλωτες ομάδες να τηρούν οι ίδιοι κάποια μέτρα αυτοπροστασίας. Και προφανέστατα έχει ανοίξει και η τέταρτη δόση γι΄αυτόν τον πληθυσμό οπότε αν κι εφόσον θέλει να πάει να το κάνει είναι προαιρετικό».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά»

Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην...

ΣΥΡΙΖΑ: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες και τα think tanks

*Του Μιχάλη Χαριάτη - Κόμβος! Μια «μηχανή» αποτύπωσης και,...

Μέση Ανατολή: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις...
Διαφήμιση