Καλλιτέχνες: Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Δεν πείστηκαν από τον πρωθυπουργό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στις επάλξεις παραμένουν οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, καθώς δεν έχουν πεισθεί από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχαν μαζί του την Τετάρτη οι εκπρόσωποί τους.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έχει εξαγγείλει για σήμερα νέα εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος. Παραλλήλως έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει σε επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου τα πτυχία τους.

Την ίδια ώρα, νέα μεγάλη συναυλία διοργανώνεται την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 16.00 το απόγευμα έξω από το υπό κατάληψη θέατρο REX. Την συναυλία διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών με κεντρικό σύνθημα  «Συνεχίζουμε τον αγώνα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ».

Τα δύο σωματεία ζητούν την  «απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85 εδώ και τώρα!» και «Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών Σπουδών για δουλειά με δικαιώματα».

Στην συναυλία της Δευτέρας μετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Γ. Νταλάρας, Μ. Πασχαλίδης, Ν. Μποφίλιου, Τ. Τσανακλίδου, Ρ. Αντωνοπούλου, Μ. Φάμμελος, Π. Θαλασσινός, Φ. Βελεσιώτου, Γ. Μεράντζας, Ελ. Ζουγανέλη, Στ. Δρογώσης, Kollectiva, Magic de spell, Υπεραστικοί, Δ. Τσακνής κ.ά. Σημειώνεται ότι οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε κινητοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες, καταλήψεις δραματικών σχολών από σπουδαστές, καθώς και ενημέρωση των θεατών μετά το τέλος των περισσότερων θεατρικών παραστάσεων.

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Συνεχίζεται η θηριωδία του Ισραήλ, μετά την στήριξη των ΗΠΑ που άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον του Παλαιστινιακού...

Ο πληθωρισμός πέφτει τα τρόφιμα… «πετάνε»

Η πίεση από τις τιμές που νιώθουν τα λαϊκά...

Νέα Αριστερά: Κάλεσμα για νέα μέλη και στελέχη σε όλη τη χώρα

Δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά. Το τρίπτυχο είναι συγκεκριμένο...
Διαφήμιση