Καλεί στο Μαξίμου για «μασάζ» απογοητευμένους βουλευτές λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Κώστα Σαββόπουλου –

Προσκλητήρια για πολιτικό «μασάζ» στο Μαξίμου ετοιμάζει άρον-άρον να στείλει στους πιο «θορυβώδεις» και απογοητευμένους βουλευτές, μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο στενός πρωθυπουργικός πυρήνας. Οι Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Λοβέρδος, Στράτος Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης και αρκετοί άλλοι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να λάβουν σχετικό SMS.

Ηδη ωστόσο τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο Νότης Μηταράκης, που οργανώνει τραπέζωμα σε γνωστή ταβέρνα στο Παγκράτι για τα πιο δυσαρεστημένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το σχετικό δείπνο αρχικά είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης, αλλά μεσολάβησε προφανώς η κλήση από το Μαξίμου στον Ν. Μηταράκη, με αποτέλεσμα να το αναβάλει για την επομένη της προγραμματισμένης συνεδρίασης (την άλλη Τετάρτη) της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο βουλευτής Χίου διασταυρώθηκε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο μιας σύντομης στιχομυθίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν απόλυτα ενήμερος για «τη σύναξη των απογοητευμένων», αυτοπροσκλήθηκε στο δείπνο αιφνιδιάζοντας τον Ν. Μηταράκη. Ο «σαμαρικής» επιρροής βουλευτής ο οποίος, όπως λέγεται, το φυσάει και δεν κρυώνει που δεν υπουργοποιήθηκε, δεσμεύτηκε να στείλει τις λεπτομέρειες του ραντεβού στον πρωθυπουργό.

Πρόσφατα ο Ν. Μηταράκης αξίωσε από τον Κ. Μητσοτάκη να μην ανανεώσει τη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και να επιλέξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας στέλεχος με κεντροδεξιές αναφορές. Το ερώτημα που αιωρείται πλέον δεν είναι τόσο αν θα παραβρεθεί ο Κ. Μητσοτάκης στο δείπνο, αλλά αν θα πραγματοποιηθεί το δείπνο, όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Σαμαρά: Άρχισαν τα τηλέφωνα

Πηγή αγωνίας συνιστά για το Μαξίμου η κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών της παράταξης Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Αμέσως μετά θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Άπαντες εντούτοις προεξοφλούν ότι αμφότεροι θα προβούν σε αναφορές ή σπόντες που θα προκαλέσουν συζητήσεις και θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κ. Μητσοτάκη. Το Μαξίμου εκπέμπει ήδη το μήνυμα ότι θα αποφύγει τις απαντήσεις ή «το παιχνίδι των διαρροών» με το επιχείρημα ότι πάντα οι απόψεις των δύο πρωθυπουργών είναι σεβαστές.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι «πρώην» θα σπάσουν τη σιωπή τους, που στην προεκλογική περίοδο ερμηνεύτηκε ως δείγμα δυσαρέσκειας προς το Μαξίμου στην πιο δύσκολη συγκυρία της πενταετούς διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Το γαλάζιο 28% έχει ραγίσει την πρωθυπουργική εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας, με αποτέλεσμα βουλευτές της Ν.Δ. να εκπέμπουν μηνύματα αμφισβήτησης στρατηγικών επιλογών του Κ. Μητσοτάκη. Το μεγάλο άγχος για το Μαξίμου εδράζεται στο ενδεχόμενο οι πρώην πρωθυπουργοί, που έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες και τα τηλέφωνα, να ρίξουν νερό στον μύλο των αντιδράσεων αναφορικά με τα κεντρώα ανοίγματα του Κ. Μητσοτάκη, την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα (κυρίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις) και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση