Κακλαμάνης: Απαράδεκτη η δήλωση Πνευματικού – Επί ΣΥΡΙΖΑ οι τελευταίες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού ο οποίος πρότεινε τη διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, με σκοπό τη μείωση του κόστους για το κράτος, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο ογκολόγος γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας υποψήφιος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η δήλωση του κ. Πνευματικού «είναι εκτός τόπου και χρόνου» ξεκαθαρίζοντας ότι «ακόμη και τους ασθενείς τελικού σταδίου δεν τους εγκαταλείπεις», «τους βοηθάς αν πονάνε να μην πονάνε, να φύγουν εν ειρήνη» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο γιατρός είναι από πάνω (σ.σ. από τους ασθενείς) μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα μάτια τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της κυνικής άποψης του κ. Πνευματικού αποτελεί η διαφοροποίηση του Ν. Κακλαμάνη όσον αφορά και στους ασθενείς τρίτου ή τέταρτου σταδίου καρκίνου, ο οποίος τόνισε ότι πλέον υπάρχουν θεραπείες που δίνουν, στον ασθενή, παράταση ζωής σε αρκετά καλή ποιότητα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζοντας τη στεναχώρια του για τις δηλώσεις Πνευματικού, εξέφρασε την άποψη ότι είναι «μια προσωπική – τεχνοκρατική άποψη», επαναλαμβάνοντας ότι «θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να διαγραφεί από τη ΝΔ ο Σπ. Πνευματικός, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι η επιστημονική άποψη δεν πρέπει να πολιτικοποιείται, ωστόσο πρόσθεσε ο κ. Πνευματικός θα έπρεπε να γνωρίζει πού μιλάει. «Άλλο η επιστημονική άποψη και άλλο η πολιτική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει τους πρόσφατους θανάτους ανθρώπων λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ, ο Ν. Κακλαμάνης παραδέχθηκε ότι «μόνιμες θέσεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ έχουν να γίνουν από το 2016 που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι οι προκηρύξεις είχαν γίνει το 2014.

Τέλος, τόνισε ότι τα πραγματικά προβλήματα στο ΕΣΥ λύνονται με μόνιμο προσωπικό και όχι με επικουρικό.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γιατί κυβέρνηση και περιφερειάρχες δεν χρηματοδοτούν έργα προσαρμογής στην κλιματική κρίση;

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Το χαρακτηριστικό της κλιματικής κρίσης...

Κακοκαιρία Elias: Επικίνδυνη κατάσταση στην Εύβοια – Μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμοί

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε το...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ωδίνες της επόμενης μέρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρά τη συντριπτική ήττα του σε δύο...

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αντιπολίτευση;

*Γράφει ο Ηλίας Γεροντόπουλος - Στην Ελλάδα που κάθε...
Διαφήμιση