Και οι τραπεζίτες μπόνους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εντάξει, μπορεί η κυβέρνηση σε άλλα πράγματα να είναι αργή – να επιτρέπει π.χ. επί 11 ολόκληρους μήνες στις εταιρείες ενέργειας να κερδοσκοπούν με τη ρήτρα, αλλά στα μπόνους των τραπεζιτών έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και νομοθέτησε αμέσως.

Αντικειμενικά μιλώντας, οι τράπεζες είναι το πλέον κρατικοδίαιτο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Τις έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει με 50 δισ., τους δώσαμε τα χρήματα της πανδημίας, τους έχουμε εξασφαλίσει και 13 δισ. από το ταμείο ανάκαμψης. Εν τω μεταξύ χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό. Αλλά γιατί να μην πάρουν μπόνους οι τραπεζίτες; Αυτό έκαναν και τα στελέχη της ΔΕΗ άλλωστε.

Φαίνεται μάλιστα ότι οι τραπεζίτες είχαν διαφωνία μεταξύ τους, καθώς κάποιοι ήθελαν να μοιράσουν και μπόνους αναδρομικά από το 2020. Τελικά η κυβέρνηση έλυσε το θέμα αποφασίζοντας να δοθούν τα μπόνους από το 2023. Γιατί πάντα σκύβει γύρω από τα προβλήματα των τραπεζιτών και εργάζεται για να βρει συμβιβαστικές λύσεις.

Ας το καταλάβει ο κόσμος που υποφέρει από την ακρίβεια και αγανακτεί με την εξόφθαλμη κυβερνητική ανοχή στην κερδοσκοπία.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο σε αυτή τη χώρα. Κάποιοι, αυτές τις εποχές βγάζουν λεφτά με ουρά. Και τα βγάζουν με τη βοήθεια της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο λόγος που το κυβερνητικό κόμμα έχει φτάσει να χρωστάει 390 εκατομμύρια και οι τράπεζες δεν τα διεκδικούν. Γιατί τους κάνει τα χατίρια. Στην πλάτη του κόσμου. Είναι κατανοητό;

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση