Κ. Νοτοπούλου: Ανελαστική οικονομική ψυχοκοινωνική δραστηριότητα ο τουρισμός

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε να πετύχουμε μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους αναφέρθηκε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο 4o Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός μια εθνική υπόθεση- Δυνατότητες και Προοπτικές».

«Βρισκόμαστε «επι ξυρού ακμής» σε μια περίοδο που αλλάζουν σημαντικά οι συμπεριφορές και τα καταναλωτικά πρότυπα των τουριστών. Δημιουργούνται νέες ανάγκες και απαιτούνται νέες υποδομές» δήλωσε.  Έκανε λόγο για αναγκαίο ανασχεδιασμό της στρατηγικής μας για τον τουρισμό η οποία πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Βιώσιμη, ευφυής και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Τόνισε πως σήμερα, το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης κάθε άλλο παρά βιώσιμο είναι σημειώνοντας ιδιαίτερα την υψηλή  συγκέντρωση σε μικρές χωρικές ενότητες ειδικά τους θερινούς μήνες. Μίλησε για τουριστική ανάπτυξη που να περιλαμβάνει όλους τους πολίτες του κόσμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους με αναπηρία και αναφέρθηκε στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου.

Αξιολογώντας την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε πως το “success story” της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό, βασίζεται σε μια βασική και παγκόσμιας εμβέλειας παραδοχή ότι ο τουρισμός παγκοσμίως τείνει να γίνει μια ανελαστική οικονομική ψυχοκοινωνική δραστηριότητα. Πρόκειται όπως είπε, για μια ανάγκη των πολιτών να ταξιδέψουν και να ισορροπήσουν μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουν. Αυτή όπως διευκρίνισε είναι και η βασική αιτία, που ο τουρισμός ανέκαμψε σε πολλές περιοχές στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, η πλειοψηφία των οποίων αποκλείστηκε από χρηματοδοτικά εργαλεία, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος βρίσκεται πίσω σε ευρωπαϊκά επίπεδα, στον χειμερινό τουρισμό που υπάρχει ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης.

Μιλώντας για τον τουρισμό των πόλεων, η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για ένα δυναμικό πεδίο υποστηρίζοντας πως οι προοπτικές αυτής της μορφής τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές και απευθύνεται σε μια ειδική αγορά η οποία θέλει μέσα σε μια σύντομη επίσκεψη να δει όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα αποκτώντας μια έντονη εμπειρία.

Η τομεάρχης Τουρισμού πρότεινε να καινοτομήσουμε ως προς αυτή την κατεύθυνση με την ενεργοποίηση συμμαχιών, κατά τα πρότυπα των αεροπορικών εταιριών, σε ομοειδείς πόλεις δημιουργώντας ένα πακέτο city brake route σε όλη την Ευρώπη. Όπως δήλωσε, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Συνεργασία με τους προορισμούς για την ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων για την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και τη στόχευση σε εξειδικευμένες αγορές.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση