Κ. Αρβανίτης: Συνειδητή κοροϊδία Γεωργιάδη – Μητσοτάκη για τις τριετίες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπίμως προκαλεί σύγχυση γύρω από τις τριετίες και μοιράζει ψευδείς υποσχέσεις εξαπατώντας αδιάντροπα εργαζόμενους από τους οποίους συνειδητά εδώ και χρόνια στερεί εισόδημα», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστας Αρβανίτης για το υποτιθέμενο ξεπάγωμα των τριετών.

Και συνεχίζει: «Μόνο ξεπάγωμα μισθών δεν επέρχεται με την ανακοίνωση της νομοθετικής ρύθμισης Μητσοτάκη – Γεωργιάδη για ενίσχυση των μισθωτών. Από το 2027, δηλαδή σε τρία χρόνια και αν, θα έχουν την πρώτη πενιχρή αύξηση, όσοι απ’ τους χιλιάδες εργαζόμενους υπαχθούν σε αυτή τη ρύθμιση.

«Όσοι», διότι ακόμη δεν έχει γίνει σαφές το αν θα αφορά όλους τους εργαζόμενους ή μόνο αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Έτσι μεταφράζεται το δόγμα «Καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η μη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για Κατώτατους Μισθούς, και συγκεκριμένα με τα άρθρα που αφορούν στον υπολογισμό του κατώτατου μισθού και τον σεβασμό στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθιστά για άλλη μια φορά απολύτως σαφές πως για τη Δεξιά, εχθρός είναι οι εργαζόμενοι και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.​»

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση