Κ. Αρβανίτης: Η «εταιρεία Μητσοτάκης» θα παίξει πάλι το θέμα των μαδούρων και των νοικοκυραίων, διότι έχει χάσει τα πάντα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η σύνθεση είναι το βασικό ζήτημα και στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι χωράνε όλοι, αλλά θα πρέπει να είναι αυτοί, που έχουν βάλει στήθη μπροστά σε μάχες, οπότε κανείς δεν θα μου βάλει ζήτημα πως είναι δυνατόν να επιλέγεις ή να σταυροδοτείς αυτόν, που δεν είναι από εδώ και πρέπει να πριμοδοτήσουμε τον άλλον, που είναι από εκεί. Εμένα ο εχθρός μου είναι ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η δεξιά, το κεφάλαιο, αφού ο βασικός μου στόχος είναι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, η πρωτοπορία του και πρέπει να κάνει συμμαχίες με όλους τους ανθρώπους» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία/ The Left, Κώστας Αρβανίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες μετρά πλέον 172.000 μέλη, εκ των οποίων τα 110.000 είναι νέα, αλλά χρειάζεται και άλλα υποστηρίζει ο Κ. Αρβανίτης, «δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε δυο παράλληλες μάχες το 2019 και να μην μπορούμε να στελεχώσουμε τα εκλογικά τμήματα με μέλη, με ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να έχεις πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους και να έχεις 30.000 μέλη, είναι ετεροβαρές. Και όσοι είχαν θέμα ότι αυτό το άνοιγμα ήταν λάθος πρέπει να μας πείσουν ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν ορθό και να δούμε σε πόσα εργατικά σωματεία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε πόσους Δήμους συμμετείχε σε πλειοψηφίες» και για αυτό υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό τα δεκάδες χιλιάδες μέλη, που εγράφησαν στο κόμμα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν.

«Είμαστε 172.000, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε 1.000. Πρέπει τα μέλη αυτά να τα συναντήσουμε, να τους εντάξουμε, να μας ερωτευτούν, γιατί μας έχουν αγαπήσει, γιατί μας ψήφισαν,  δεν είναι περιστασιακοί, είναι μαζί μας σε μια διαδρομή, είναι πριν το 2015 μαζί μας, έχουν δώσει μάχες στους δρόμους και πρέπει να τους εντάξεις, να τους δώσεις χώρο να εκφραστούν και να πουν και τις δικές τους απόψεις, και αν υπάρχει διαφωνία να το κουβεντιάσουμε. Η ζύμωση και η ιστορία είναι η ομορφιά, η διαλεκτική του μαρξισμού, αυτό είναι το εξαιρετικό, αν θεωρήσε Αριστερός» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Για την Ράνια Σβίγκου, που εξελέγη στην θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος, που ακούει, ένας άνθρωπος κομματικός, είναι γυναίκα, είναι ένα καλό στέλεχος», ενώ για τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη επισήμανε ότι «ως υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε τις μάχες του, έντιμος άνθρωπος και αν θυμάστε η πρώτη του δουλειά στη κυβέρνηση ήταν για την διαφθορά. Ένα μέλος του κόμματος από τα πολύ παλιά, η παρέα των 40αρηδων, όπως και η Ράνια δηλαδή» αυτό, που τόνισε επίσης είναι το γεγονός ότι «δεν μπορεί οι γραμματείς να είναι και υποψήφιοι στις εκλογές ή αύριο υπουργοί, δεν μπορεί αυτός, που  είναι στο κόμμα, να είναι σκαλοπάτι, χωρίς να το θέλει, για άλλη μια κατάσταση. Νομίζω ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι θα δουλέψουν για φτιάξουν το σπίτι μας, χωρίς να έχουν άλλη φιλοδοξία μετά, βάση του καταστατικού και τις θεωρώ από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, που πήραμε στο Συνέδριο του κόμματος».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left σχολίασε ότι «η εταιρεία Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να παίξει σε δυο ταμπλό, διότι έχει χάσει τα πάντα (covid, ακρίβεια, ενεργειακό), οπότε θα παίξει με την εργαλειοποίηση της βίας, θα στήσει πράγματα, θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις» και επίσης θα εργαλειοποιήσει το προσφυγικό, «θα ξαναπαίξει πάλι με τον φόβο και θα παίξει πάλι το θέμα των μαδούρων και των νοικοκυραίων. Εδώ θα πρέπει εμείς να είμαστε τεκμηριωμένοι, ήρεμοι στην αντιπαράθεση και να τους αποδυναμώσουμε πλήρως στην εργαλειοθήκη τους, διότι δεν έχει βάση».  

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση