Ισπανία: Μέτρα ανάσα για 1 εκατομμύριο ευάλωτους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέο, ευρύτερο πακέτο μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων με χαμηλότερα εισοδήματα ανακοίνωσε η Ισπανία, απλώνοντας δίχτυ προστασίας επί τους ουσίας σε εκείνους που βάλλονται περισσότερο από τις αυξήσεις τον επιτοκίων και τον υψηλό πληθωρισμό

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Ισπανοί υπουργοί θα εγκρίνουν μέτρα που βοηθούν περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά

Το πρακτορείο παρατηρεί επίσης ότι η αύξηση των επιτοκίων έθεσε τέλος σε μια δεκαετή άνθηση για τον τομέα των ακινήτων σε όλη την Ευρώπη και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η πίεση θα μπορούσε να επεκταθεί στην ευρύτερη οικονομία. Στη Σουηδία, οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι το χρέος που σχετίζεται με ακίνητα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, ενώ η Πολωνία κήρυξε μορατόριουμ στεγαστικών δανείων για να προσφέρει ανακούφιση στους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν πληγεί σοβαρά. 

Στις ισπανικές προτάσεις περιλαμβάνονται:  

  • Χαμηλότερα επιτόκια κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου χάριτος για ευάλωτες οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 25.200 ευρώ, ενώ τους επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους. 
  • Να επιτρέπεται στα νοικοκυριά πρόσβαση σε περίοδο χάριτος δύο ετών, με ευνοϊκότερο επιτόκιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και παράταση έως και επτά έτη της διάρκειας του δανείου. 
  • Επιτρέπει στα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης με εισόδημα κάτω των 29.400 ευρώ ετησίως να παγώσουν τις μηνιαίες πληρωμές και να παρατείνουν την περίοδο απόσβεσης έως και επτά χρόνια. 

Το νέο πακέτο είναι άλλο ένα παράδειγμα της προθυμίας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να παρέμβει, καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής συσσωρεύεται στον οικονομικό πόνο για τους Ισπανούς, σημειώνει το πρακτορείο. 

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών ήταν στην πρώτη γραμμή ορισμένων από τις πιο ριζοσπαστικές οικονομικές πολιτικές που καταγράφηκαν φέτος στη Δυτική Ευρώπη, επιβάλλοντας φόρους για «ουρανοκατέβατα κέρδη» σε εταιρείες ενέργειας και τράπεζες, βάζοντας πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και περιορίζοντας τις αυξήσεις των τιμών ενοικίασης. 

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Οι ερμηνείες και οι αντιφάσεις της συνάντησης Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Η ασαφής όσο και εύφλεκτη...

Αποχώρηση του καθηγητή Γρηγόρη Γεροτζιάφα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο καθηγητής αιματολογίας στη Γαλλία Γρηγόρης Γεροτζιάφας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από...

Παραίτηση του προέδρου της Βουλής του Καναδά μετά την απόδοση τιμών σε Ουκρανό ναζί

Οπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά παραιτήθηκε την Τρίτη,...

Αναστέλλουν, αλλά για ένα έτος, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου 

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε...
Διαφήμιση