Ισπανία: Καταργείται ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο και σε βασικά είδη – Η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με την ακρίβεια στα βασικά τρόφιμα να είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα από ότι στην Ελλάδα, η κυβέρνηση στην Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, ένα βασικό αγαθό στη Μεσόγειο.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (21/06) ότι το ελαιόλαδο εντάσσεται στην ομάδα προϊόντων πρώτης ανάγκης, στα οποία ο ΦΠΑ μηδενίζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Έπειτα από μία σειρά μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών, με τα οποία ήρθε και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και η κατάργηση του στο ελαιόλαδο και σε άλλα βασικά είδη, η ισπανική κυβέρνηση υπό τον κεντροαριστερό Σάντσεθ φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη τα μέτρα στήριξης του ισπανικού λαού κατά της ακρίβειας.

Ο μηδενισμός του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο «θα επιτρέψει να υποστηρίξουμε τον κλάδο της ελαιοπαραγωγής και να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση ενός προϊόντος τόσο σημαντικού για τη χώρα μας», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος της Ισπανίας, Πιλάρ Αλεγρία.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που φέρει η απόφαση να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη είναι και το γεγονός πως η κυβένρηση συνεργασίας μεταξύ των σοσιαλιστών του PSOE και του SUMAR πίεζε την ισπανική Βουλή εδώ και μήνες για να ψηφισθεί μία απόφαση που θα ανακούφιζε οικονομικά τον ισπανικό λαό, σύμφωνα με την EL PAÍS.

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Ελλάδα, μεγαλύτερη κι η αδιαφορία
Στον αντίποδα της ισπανικής κυβέρνησης, που απαντά στο λαϊκό αίτημα μείωσης του ΦΠΑ για τα βασικά τρόφιμα, βρίσκεται η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι κι αν οι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ακρίβειας ακόμη και σε απολύτως βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, το βρεφικό γάλα και το ελαιόλαδο, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών και των καταναλωτών.

Επικαλούμενη το «δημοσιονομικό κόστος», η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν ανακοινώνει κάποιο μέτρο για την αποκλιμάκωση της καλπάζουσας ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα των πολιτών, αλλά μοιράζει ευθύνες ακόμη και στους καταναλωτές, υποστηρίζοντας πως πρέπει να συνεισφέρουν κι εκείνοι!

Μάλιστα μιλώντας σχετικά με την αποκλιμάκωση της ακρίβειας ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε στο να μη μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ για να χρυσώσει το χάπι επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια!

Πηγή: rosa.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση