Ηλιούπολη: Καταδίκασαν με 5,5 χρόνια τον αστυνομικό για μαστροπεία και μετά τον αποφυλάκισαν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τέλος στην πολύκροτη δίκη για την υπόθεση βιασμού, κακοποίησης και trafficking της 20χρονης Ε. στην Ηλιούπολη με το δικαστήριο να αποφασίζει μεν ότι ο 40χρονος αστυνομικός, βασικός κατηγορούμενος, είναι ένοχος, αλλά να αποφασίσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Απορρίφθηκε εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του 40χρονου με αναστολή και υποχρέωση παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες, ενώ τον καταδίκασε σε κάθειρξη πεντέμισι ετών. Ένοχος χωρίς αναστολή ο «Ντανιέλ», ενώ τριετή αναστολή πήρε ο πατέρας της 20χρονης. 

Οι αποφάσεις και οι ποινές

Η έδρα ανακοίνωσε τις αποφάσεις και τις ποινές ως εξής:

  • Ο 40χρονος αστυνομικός κρίθηκε, παρά την εισαγγελική πρόταση, ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ΄επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων κατά συρροή για την υπόθεση της Ε., αλλά αθώος για την υπόθεση της Χ. Για την κατηγορία βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κρίθηκε αθώος. Για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ένοχος, ενώ ένοχος κρίθηκε και για την κατηγορία της οπλοχρησίας. Ποινή κάθειρξης πεντέμισι ετών
  • Ο λεγόμενος «Ντανιέλ» κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, ενώ κρίθηκε ένοχος και για διακίνηση ναρκωτικών. Ποινή κάθειρξης 12 ετών και δέκα ημερών 
  • Ο πατέρας της Ε. κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής. Φυλάκιση έξι μηνών. 
  • Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Νωρίτερα επικράτησε μπέρδεμα με τις αποφάσεις της έδρας, καθώς, στο άκουσμα της λέξης «αθώος» επικράτησαν οργή και διαμαρτυρίες μέσα στην αίθουσα και η έδρα αποχώρησε, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να δείξει το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν μέσα στο δικαστήριο να χτυπούν,  να απωθούν το κοινό και να κάνουν χρήση χημικών μέσα στα δικαστήρια.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει είναι αποκαλυπτικά.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση