Η υπομονή έχει και τα όριά της

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση ανακοινώσει σήμερα ή αυτές τις ημέρες κάποια μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών του ηλεκτρικού ρεύματος, υπό την πίεση της δημοσκοπικής κατάρρευσης, τα γεγονότα έως εδώ δεν σβήνονται. Και τα γεγονότα έως εδώ λένε ότι εις βάρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων όλης της χώρας στήθηκε εδώ και μήνες ένα τεράστιο πάρτι αισχροκέρδειας από το οποίο οι πάροχοι θησαύρισαν.  

Ένα πάρτι που η κυβέρνηση κάλυψε με κοροϊδίες, ψέματα, αστείες δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου για να το παρατείνει όσο περισσότερο γίνεται. Και που οι επιπτώσεις του στην ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, στη λειτουργία δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και στην πραγματική οικονομία υπήρξε ολέθρια.

Δεν πρόκειται για λάθος ούτε για ανικανότητα. Πρόκειται για διαπλοκή με τεράστια υλικά ανταλλάγματα. Κανείς δεν επιλέγει να αυτοκτονήσει πολιτικά όταν δεν έχει κάποιο κέρδος από αυτό.

Αλλά ακόμα κι αν σκοπεύουν να ανακοινώσουν κάποια μέτρα ελάφρυνσης για να σώσουν τα ποσοστά τους που γκρεμίζονται, καλά θα κάνουν να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για επιδότηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας με χρήματα του Δημοσίου. Γιατί μπορεί οι λογαριασμοί να μειωθούν σε ανεκτά επίπεδα, ο κόσμος όμως θα έχει πληρώσει τα ίδια ποσά μέσω του προϋπολογισμού. Κι αυτό ενισχύει την αίσθηση της καραμπινάτης διαπλοκής.

Ας προσέχουν λοιπόν. Γιατί το έχουν παραξηλώσει. Και η υπομονή του κόσμου απέναντι σ’ αυτή την ξετσίπωτη ληστεία έχει και τα όριά της.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση