Η Wall Street ολοταχώς σε κατάσταση «αγοράς αρκούδας», υποχωρεί διαρκώς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πληθωρισμός, οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον οδηγούν τον δείκτη S&P 500 χαμηλά έτους, καθώς χάνει 20% από το κλείσιμο ρεκόρ της 3ης Ιανουαρίου. Αν καταγράψει κλείσιμο με απώλειες 20% ή λίγο μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνη τη συνεδρίαση, τότε θα επιβεβαιωθεί ότι το Χρηματιστήριο της Wall Street βρίσκεται σε πτωτική αγορά για πρώτη φορά από τη βουτιά το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «αγορά αρκούδα» και περιγράφει την πτωτική πορεία μιας χρηματιστηριακής αγοράς όταν παράλληλα καταγράφονται φαινόμενα όπως οικονομία σε ύφεση, υψηλή ανεργία, συνεχής άνοδος του πληθωρισμού, μεγάλες μειώσεις στις τιμές των μετοχών, πτώση των χρηματιστηρίων. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την «αγορά ταύρο», που δείχνει μια αγορά με δυναμική σε ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται ήδη σε πτωτική αγορά, καθώς χάνει 30,7% από το κλείσιμο του ρεκόρ που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021, ενώ υποχωρούν δέκα από τους 11 κύριους δείκτες S&P: Ο Δείκτης Καταναλωτή χάνει 3,5% και ο Βιομηχανικός Κλάδος 2,2%.

Απώλειες καταγράφουν σήμερα Παρασκευή επίσης οι μετοχές εταιρειών, όπως αυτές των Apple, Alphabet της Google, Nvidia Corp και Tesla, που χάνουν μεταξύ 2,5% και 9,9%, επιβαρύνοντας περισσότερο τον S&P 500 και τον Nasdaq, που βρίσκονται σε πτωτική πορεία για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση