Η Ρωσία απειλεί να μειώσει τις ροές φυσικού αερίου προς Ευρώπη μέσω Ουκρανίας από Δευτέρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ρωσική Gazprom απείλησε να μειώσει τις ροές φυσικού αερίου της προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός ανέφερε ότι ορισμένες ροές φυσικού αερίου που διατηρούνται στην Ουκρανία προορίζονταν για τη Μολδαβία και κατηγόρησε το Κίεβο ότι παρεμπόδισε την παράδοση 52,52 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων από τη διέλευση στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα η Gazprom ανέφερε πως ο όγκος του φυσικού αερίου που προμηθεύει η Gazprom … για διαμετακόμιση στη Μολδαβία μέσω Ουκρανίας είναι μεγαλύτερος από τον φυσικό όγκο που μεταφέρεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμα ότι θα «άρχιζε να μειώνει την παροχή φυσικού αερίου» τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, εάν συνεχιστεί η «ανισορροπία διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας για τους Μολδαβούς καταναλωτές».

Ο αγωγός της Ουκρανίας είναι ο τελευταίος αγωγός που εξακολουθεί να φέρνει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη μετά τη διακοπή της ροής της Gazprom μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Η Ουκρανία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι όλες οι ποσότητες φυσικού αερίου που δεσμεύτηκαν στους Μολδαβούς καταναλωτές έχουν μεταφερθεί «στο σύνολο».

Υπάρχουν ανησυχίες στην Ευρώπη ότι το ζήτημα με τη Μολδαβία μπορεί να είναι η αρχή μιας πλήρους παύσης, καθώς οι διαφωνίες για συμβατικές ρήτρες και ρυθμίσεις αποτελούν χαρακτηριστικό της κατάρρευσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Ακόμη και με πληρέστερα από τα κανονικά αποθέματα, ο χειμώνας χωρίς ρωσικό αέριο θα ήταν μια πρόκληση για την Ευρώπη.

Από τον Οκτώβριο, η Gazprom μείωσε τις ροές προς τη Μολδαβία στα 5,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα και είχε δεσμευτεί να τις διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο και τον επόμενο μήνα.

Η προειδοποίηση αυτή της Gazprom έρχεται την ώρα που η Κομισιόν προτείνει ένα μηχανισμό για ανώτατο όριο τιμών ασφαλείας ύψους 275 ευρώ για τα παράγωγα TTF για την περίοδο ενός μήνα.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...

Μαζέψτε τον Μπέο / Χτύπησε πλημμυροπαθή και η αστυνομία απλά κοιτούσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός ελέγχου εθεάθη ξανά ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Μετά...
Διαφήμιση