Η πολιτική μοναξιά του Κ.Μητσοτάκη και το τέλος του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Βασίλη Σκουρή

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου φέρνει το μείζον πλέον σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και η προσπάθεια της κυβέρνησης να το αποκρύψει και εν συνεχεία να το υποβαθμίσει!

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον σε πολιτική απομόνωση. Συμμάχους δεν μπορεί πλέον να βρει, παρά μόνο στην ακροδεξιά πλευρά! Το προφίλ του ως «φιλελεύθερου πολιτικού» είναι φανερό πως δεν μπορεί να υπάρχει πλέον, ούτε για τους πλέον ακραιφνείς από τους θαυμαστές του. Επιπλέον, είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν στόματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το πλήγμα που δέχεται η παράταξη είναι τεράστιο!

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ έχει πια εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα. Και, μάλιστα, χωρίς πλέον τον κίνδυνο της διάσπασης από τη «δεξιά ομάδα» της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οποιοσδήποτε θελήσει να συνταχθεί με το κόμμα που η ηγεσία του παρακολουθούσε τον αρχηγό του, θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή και την περιφρόνηση της κοινωνίας.

Το λεγόμενο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Αργά, αλλά σταθερά, δημιουργείται ένα μέτωπο εναντίον του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας και είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των
κομμάτων ή προσώπων του «προοδευτικού χώρου».

Οι αποκαλύψεις μόλις έχουν ξεκινήσει. Μόλις άνοιξε το καπάκι από την κατσαρόλα (ποια …κατσαρόλα, ολόκληρο …καζάνι είναι) και μένει να φανεί τι κρύβεται μέσα! Και πιστέψτε μας, κρύβονται πολλά!

Οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, το μείζον θέμα της λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα μας, δεν λειτουργεί σε πολιτικό κενό. Η ακρίβεια, το ζόρι της πλειοψηφίας των νοικοκυριών να βγάλουν πέρα το μήνα, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε ουκ ολίγους τομείς της πολιτικής, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Τίποτε πλέον δεν είναι ίδιο με χθες στην πολιτική ζωή του τόπου – παρότι τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις. Το επόμενο διάστημα, έως το χρόνο που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να γίνουν οι
εκλογές, εκτιμάται πως θα επιταχύνει τις αλλαγές αυτές.

*Από την στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση