Η Νέα Αριστερά ζητά εξηγήσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πληθαίνουν τα ερωτήματα πίσω από την επεισοδιακή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, ενώ οι ανακοινώσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δημιουργούν νέες αντιδράσεις.

Η Νέα Αριστερά ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντήσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίσκεψης στην Οδησσό και κυρίως για τον βαθμό εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο. 

«Η υπό άκρα μυστικότητα και επικίνδυνη -όπως αποδείχθηκε- συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ζελένσκι στην Ουκρανία εμπλέκει τη χώρα, και μάλιστα ερήμην μας, στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο», σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «η συνάντηση αυτή, υπό το “φως” μάλιστα της παρουσίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι, φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολλάκις δηλωμένης “αφοσίωσης” του πρωθυπουργού στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για τον πόλεμο». Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι έχει ταχθεί ρητά και κατηγορηματικά εναντίον της επιθετικότητας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως «γι’ αυτό άλλωστε είμαστε ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της ειρηνικής πλέον εξόδου από τον πόλεμο. Μιας ειρηνικής εξόδου σχεδιασμένης από την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους».

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει την Βουλή και τον ελληνικό λαό για την σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίσκεψης του στην Οδησσό αλλά και για τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο». Προσθέτει ότι «καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, αντί να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, αντί να εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στα αμερικανικά συμφέροντα, να εργαστεί για το συμφέρον της χώρας μας. Για την Ειρήνη στην ήπειρό μας».

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπλίνκεν υπάρχει μια φράση που ξεχωρίζει και αναφέρει ότι «ο υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και των κοινών μας αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας». 

Προς το παρόν από την κυβερνητική πλευρά δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, με τον Παύλο Μαρινάκη να περιορίζεται στο να δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο «μια συνάντηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας».

Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, ανέφεραν πως ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Οδησσού, το ιστορικό κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2023 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς και ομογένειας. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Στο Μουσείο πάει από 1η Ιουλίου η πενθήμερη εργασία

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και περίοπτη...

Κασσελάκης για “Ευαγγελισμό”: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετράει την υγεία με αστέρια ξενοδοχείων

Το επίμαχο έγγραφο με την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού»...

Ο Μητσοτάκης με μισές αλήθειες για «Ευαγγελισμό» και για Συμφωνία των Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή...

ΑΔΑΕ: Κανένα πρόστιμο (ακόμη) σε Μισέλ Ασημακοπούλου και Υπουργείο Εσωτερικών

Η ανακοίνωση Μενουδάκου για την επιβολή προστίμων σχετικά με...
Διαφήμιση