Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και αδιαφορία στο ζήτημα των πυρκαγιών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Η χώρα από άκρη σε άκρη καίγεται, επειδή η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα είχε επαναπαυτεί και σε αυτόν τον τομέα στην αλαζονεία της, χωρίς να προετοιμάζεται. Κι αυτό όταν μάλιστα όλες οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων είχαν προβλέψει ότι το φετινό καλοκαίρι έχει περισσότερο από ποτέ αυξημένο τον κίνδυνο να καεί η Ελλάδα” τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά το Σάββατο και συνεχίζει:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Προτάσεων Ένα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αντί να χρησιμοποιήσει τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να ενισχύσει εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αδιαφόρησε εντελώς, αφήνοντας να λιμνάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανεκμετάλλευτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ένα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε και υπάρχουν στοιχεία, είχε προχωρήσει σε πληρωμές στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ. Επί του συνολικού προϋπολογισμού το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό απορρόφησης μόλις 1%! Πρόκειται, δηλαδή, για κανονική κοροϊδία.

Και η εικόνα γίνεται χειρότερη αν ληφθεί υπ’ όψιν πως σε αυτό το ελάχιστο ποσοστό περιλαμβάνονται δύο έργα συμβουλευτικής υποστήριξης του Υπουργείου.

Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν πρόκειται για πλήρη ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αντί να γίνουν, όπως σήμερα, στάχτη”.

Πηγή: Γραφείο τύπου της Νέας Αριστεράς

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση