Η Νέα Αριστερά για την υπόθεση της 12χρονης: «Η πρώτη δικαίωση στον μακρύ δρόμο για δικαιοσύνη»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Μία πρώτη δικαίωση στον μακρύ δρόμο για δικαιοσύνη» χαρακτήρισε η Νέα Αριστερά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία και την αθώωση της μητέρας στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αρχικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Τώρα που η υπόθεση του Κολωνού έφτασε στο τέλος της, τουλάχιστον πρωτόδικα, η καταδίκη των ενόχων και κυρίως του βασικού κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού, αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για το ανήλικο κορίτσι, αλλά και για κάθε παιδί που βιώνει μαρτυρικά τη σεξουαλική του κακοποίηση».

Επιπλέον, τονίζει ότι «Η σημερινή καταδικαστική απόφαση δεν είναι εκδικητική τιμωρία, αλλά απόδοση δικαιοσύνης. Δίνει τη δύναμη στα θύματα παρόμοιων υποθέσεων να μιλήσουν χωρίς φόβο και ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα στους δράστες ότι θα λογοδοτήσουν.

Η συγκεκριμένη δίκη ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό και την καθοριστική σημασία των κινημάτων υποστήριξης και αλληλεγγύης, αφού το δίκαιο και η υπεράσπισή του δεν είναι αποκλειστική υπόθεση μόνο των επαγγελματικών ομάδων που το υπηρετούν, αλλά είναι ουσιαστικά υπόθεση όλων μας».

Τέλος, επισημαίνει ότι «Ήταν μία σημαντική πρώτη δικαίωση, όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα να γίνουν από την Πολιτεία για τη στήριξη της ανήλικης και της οικογένειάς της, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου.

Σήμερα η υπόθεση του Κολωνού έκλεισε οριστικά αλλά όχι τελεσίδικα. Για τη Νέα Αριστερά η υπόθεση της ανήλικης, όπως και όλων εκείνων που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό χωρίς καμία κοινωνική και οικονομική υποστήριξη, θα εξακολουθήσει να παραμένει ανοικτή».

Πηγή: tvxs.gr

Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση