Η μεγάλη εικόνα της εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Γιάννη Μυλόπουλου –

Οι διαδοχικές εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η οδυνηρή αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, μια αποχώρηση που επισφράγισε το σχέδιο ολοκληρωτικής επικράτησης στη χώρα της Δεξιάς και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, δεν ήταν ένα πλήγμα μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Είναι ένα μεγάλο και βαθύ πλήγμα για την Ελλάδα που από τότε καίγεται, πνίγεται και φτωχαίνει ανεμπόδιστα από τους πολιτικούς εκπροσώπους μιας ανάλγητης και παμφάγας οικονομικής ολιγαρχίας.

Η πατρίδα μας χρειάζεται τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί είναι το αντίπαλο δέος μιας βουλιμικής και ανάλγητης Δεξιάς και το ανάχωμα των αυταρχικών, αντικοινωνικών και ευνοιοκρατικών υπέρ λίγων πολιτικών της που, αν δεν βρουν αντίσταση, δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο πίσω τους.

Τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όμως την χρειάζεται και η Δημοκρατία, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το θεσμικό αντίβαρο ενός καθεστώτος που τείνει να πάρει ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τη δοκιμασία της εκλογής νέου προέδρου πρέπει και θα βγει πιο ενωμένος και πιο δυνατός.

Κάθε ένας από τους πέντε υποψήφιους εκπροσωπεί μια διαφορετική πτυχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που η Ελλάδα έχει ανάγκη.

Και όλοι τους μαζί, και οι πέντε, είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή προοδευτική παράταξη που με πυρήνα της τη Δημοκρατική Αριστερά θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στο φως.

Όποιος και αν κερδίσει σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει ενωμένος και να δουλέψει συστηματικά και οργανωμένα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.

Όλα τα άλλα και κυρίως οι εύλογοι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, είναι η μικρή εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με τον λόγο ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και με τον λόγο ύπαρξης όλων μας στην πολιτική.

Είμαστε στον δημόσιο βίο γιατί υπηρετούμε τις πολιτικές αρχές της Δίκαιης Ανάπτυξης με κοινωνική ευαισθησία και περιβαλλοντική φροντίδα που χρειάζεται ο τόπος μας για να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα.

Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί.

Όπως όλους μαζί πρέπει να μας βρει και η επόμενη μέρα.

Με νέα ώθηση, νέα δύναμη, νέα οργάνωση και με νέα ορμή, για να ξαναγίνουμε η ελπίδα των καθημαγμένων από τις πολιτικές της Δεξιάς Ελλήνων.

*Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι Καθηγητής, πρώην Πρύτανης ΑΠΘ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: tvxs.gr

Φωτογραφία: ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση