Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μία εικονική πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ένα ακόμα βήμα στην πορεία βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας αναμένεται να αποτελέσει η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνουν πηγές, προσδιορίζοντας ουσιαστικά τους βασικούς άξονες του προγράμματός της», γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταφέροντας το σχεδόν…πανηγυρικό κλίμα με το οποίο η κυβέρνηση αναμένει στην Αθήνα τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ποια ήταν το προηγούμενα «βήματα βελτίωσης» που μας φέρνουν αυτό το «ένα ακόμη βήμα»; Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι μηδενίστηκαν οι παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, αν και τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν αρχίσει κάποιες «εμφανίσεις» ξανά. Στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα; Τις δηλώσεις Ερντογάν, Φιντάν αλλά και του αρχηγού του τουρκικού ναυτικού δεν τις άκουσαν στην Αθήνα; Από που ακριβώς προκύπτει η «βελτίωση των σχέσεων»;

Επικοινωνία στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά δεν περνάει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη λάβει αποφάσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ μεγάλα προβλήματα στη χώρα και αναφερόμαστε στον τρόπο που αποφάσισε να τοποθετηθεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά και στη Μέση Ανατολή. Τώρα φέρνει στον προσκήνιο τα ελληνοτουρκικά με μια προσέγγιση που στην καλύτερη περίπτωση προβληματίζει , για να μην πούμε ότι τρομάζει.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η αντιπολίτευση τα κόμματα της οποίας δεν ελέγχουν με επιμονή την κυβέρνηση σε αυτά τα θέματα.

Η συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν έχει μεγάλο ρίσκο για τον πρώτο αν κρίνουμε από τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια ο δεύτερος, έχοντας δίπλα του ακόμη και τον καγκελάριο της Γερμανίας. Ελπίζουμε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα σταθεί δίπλα στον Ερντογάν απολύτως προετοιμασμένος και δεν θα διστάσει να τον «μαζέψει» αν παρεκτραπεί.

Πηγή: Κείμενο-Φωτογραφία militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση