Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει να περάσει ο «Αθήνα 9.84» στον Χαρδαλιά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Πρόκειται για τη δεύτερη μεθόδευση της ΝΔ σε βάρος του Χάρη Δούκα, καθώς είχε προηγηθεί η εκδίωξή του από την «Ανάπλαση ΑΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το typologies.gr, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο πραγματικός στόχος είναι να πάρει η κυβέρνηση τον «Αθήνα 9.84» από τον Χάρη Δούκα και να τον πάει στον Νίκο Χαρδαλιά. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κίνηση που θα γυρίσει τη χώρα 40 χρόνια πίσω.

«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση. Τα διάβασα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα. Ένα δημοτικό ραδιόφωνο με τόσο μεγάλη ιστορία, και από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, το να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού, θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι χρειάζεται «μία νέα προσέγγιση. Να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της  αυτοδιοίκησης αλλά να είναι με πράξεις, να έχουμε εργαλεία, βεβαίως με διαφάνεια, με λογοδοσία, με αποτελεσματικότητα και με αξιολόγηση για το έργο μας. Αλλά να έχουμε τα εργαλεία μας γιατί διαφορετικά ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης θα καταντάει να είναι επαίτης σε υπουργούς, για να βρίσκει κάποια χρηματοδότηση για να κάνει ένα πολύ μικρό έργο χωρίς στην πραγματικότητα να έχει δυνατότητα παρέμβασης στις γειτονιές, όπως είναι και το ζητούμενο σήμερα».

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση