Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «Καλύπτει» Λιβανό και Θεμιστοκλέους για το σκάνδαλο με νεφρολογικό κέντρο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μακραίνει η ήδη μεγάλη λίστα με τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που καλύπτει η κυβέρνηση για σκάνδαλα, που «ξεφυτρώνουν» κάθε τρεις και λίγο στους κόλπους της δεξιάς παράταξης.

Το Μαξίμου και το υπουργείο υγείας τήρησαν άκρα του τάφου σιωπή για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σχετικά με νεφρολογικό κέντρο, που ανήκει στον πατέρα και στον αδελφό του βουλευτή Σπήλιου Λιβανού, και λειτουργούσε από το 2021 χωρίς έγκριση από το υπουργείο Υγείας και χωρίς να είναι διασυνδεμένο με νοσοκομείο του ΕΣΥ, όπως απαιτεί ο νόμος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει νέο, χθεσινό, δημοσίευμα της εφημερίδας για την παρουσία του νυν υφυπουργού Υγείας και πρώην γενικού γραμματέα, Μάριου Θεμιστοκλέους, που μαζί με «γαλάζια» στελέχη παρέστη στα εγκαίνια του νεφρολογικού κέντρου τον περασμένο Ιανουάριο στον Πειραιά. 

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για απαράδεκτο συμβάν αλλά υποστήριξε πως δεν γίνεται να κατηγορούνται «διάφοροι διάφοροι επειδή πήγαν στα εγκαίνια» κι ότι αν το ήξεραν, δεν θα πήγαιναν, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει αρμοδιότητα του κ. Θεμιστοκλέους.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα που ξεπερνά τα όρια της οργής, όταν ειδικά απευθύνεται σε ασθενείς, και τα όρια της επικινδυνότητας» είπε ο κ. Μαρινάκης παρόλο που ακριβώς το γεγονός ότι το κέντρο απευθυνόταν σε ευάλωτη ομάδα είναι ιδιαίτερα προβληματικό.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε πως γίνονται «οι προληπτικοί έλεγχοι» ενώ την ίδια ώρα παραδέχτηκε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία, που οδήγησε στον έλεγχο πριν μία εβδομάδα και ως εκ τούτου στην διαπίστωση της παράβασης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κλείσει το κέντρο ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.

Δεν απάντησε ουσιαστικά ούτε στην ερώτηση γιατί το υπουργείο Εθνικής δεν μετέφερε το πλοίο «Βέλος» στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπως ζητούσαν οι αξιωματικοί του και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974).

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την τρίτη φορά, που κινδύνευσε το καταγγελίες το ιστορικό αντιτορπιλικό αλλά και τις καταγγελίες για σκόπιμη απαξίωση ενός συμβόλου του αντιδικτατορικού αγώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να τα ρίξει πάλι στην… κακοκαιρία και αναπαράγει όσα είναι ήδη γνωστά.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με ανέμους έντασης 8-9 μποφόρ προσέκρουσε στην προβλήτα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως από το Πολεμικό Ναυτικό αναλήφθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες του περιστατικού.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το αφήγημα της «Ανάπτυξης»

*Γράφει η Κατερίνα Φλώρου - Στην Ελλάδα αυτήν την...

Επικίνδυνη οπισθοδρόμηση με το νομοσχέδιο αγοραπωλησίας αίματος

Ηταν αναμενόμενο αυτό, ωστόσο δεν το κάνει λιγότερο σοκαριστικό:...

Ο αμετανόητος Μητσοτάκης πάει στις ευρωεκλογές με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας

Στο Παλαιό Φάληρο περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε...
Διαφήμιση