Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Κώστα Πουλακίδα –

Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η κυβέρνηση έδωσε ασυλία στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ παράλληλα δίνει δυνατότητα στο Ταμείο οι συμβάσεις που υπογράφει να μην υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Είναι χαρακτηριστικό ότι η τροπολογία κατατέθηκε αργά τη νύχτα της Πέμπτης (στις 11 παρά 5) όταν η Βουλή είχε κλείσει, και μπήκε κατευθείαν στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Άδωνη Γεωργιάδη, Γιώργο Φλωρίδη και μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν υπόκεινται στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

– Τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ (τόσο της διοίκησης όσο και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων) «δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις» για τις συναλλαγές που δεν υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έλεγχος μπορεί να υπάρξει «μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο».

Η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη για ευελιξία στις αγοραπωλησίες εισηγμένων από το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζοντας ότι οι συναλλαγές στις εισηγμένες αγορές γίνονται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται αναγκαίος χρόνος για ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τζάκρη: «Νόμιμη» ασυλία για τις «δουλίτσες» σας

«Έχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσες για ποιες ασυλίες έχει ψηφίσει μέχρι σήμερα η Ν.Δ. ιστορικά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από την ασυλία των τραπεζιτών μέχρι την ασυλία των λοιμωξιολόγων της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Μην δείτε εγκληματική πράξη, έχετε μία φυσική ροπή να ψηφίσετε την ασυλία της» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη. «Όσες δεν μπορείτε να τις κουκουλώσετε μιντιακά, ακουλουθείτε τη “νόμιμη” οδό της ασυλίας, προκειμένου να μπορούν τα στελέχη σας να κάνουν τις “δουλίτσες” σας -και καταλαβαίνετε τι εννοώ “δουλίτσες”, εσείς ξέρετε καλά από αυτές- χωρίς να κινδυνεύουν από ποινικές και αστικές ευθύνες». «Τι είναι αυτό που ανακαλύψατε πάλι για τα στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ; Τι είναι αυτό το κακό που ετοιμάζονται να κάνουν και ετοιμάζεστε να τους καλύψετε;» ρώτησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Λύνετε τα χέρια του να κάνει συμβάσεις κατά το δοκούν χωρίς έλεγχο για τη δημόσια περιουσία» τόνισε από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που τα πραξικοπήματα τα έχει κάνει Δημοκρατία» σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος και υπογράμμισε ότι «τους δίνουν ασυλία και ακαταδίωκτο», όπως έκαναν στο παρελθόν με τους τραπεζίτες και τους πολιτικούς. «Τι φοβούνται; Να σας πω εγώ: τις απευθείας αναθέσεις. Έχουν κάνει 500 απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στα τρία χρόνια. Δεν θέλουν από κανέναν να ελέγχονται. Business as usual. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων! Πού το έχετε δει αυτό, να αποφασίζω για λεφτά και να μην έχω καμία ευθύνη εγώ;».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση