Η κυβέρνηση «ανεβάζει» την Ελλάδα σε θέσεις «ρεκόρ» στις τιμές των καυσίμων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση


Και επίσημα επιβεβαιώνεται η αισχροκέργεια στα καύσιμα σε βάρος της κοινωνίας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν η Ελλάδα διαθέτει την δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη και το τέταρτο ακριβότερο πετρέλαιο.

Ειδικότερα, με βάση τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στις τιμές της λιανικής των υγρών καυσίμων και δημοσιεύτηκαν στις 7/11/2022, το εγχώριο κόστος της βενζίνης ανέρχεται στα 2,094 ευρώ/λίτρο και αποτελεί το 2ο υψηλότερο μεταξύ των 27 κρατών μελών. Ο μέσος όρος είναι 1,810 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Δανία με 2,115 ευρώ, ενώ η πιο φτηνή βενζίνη υπάρχει στην Ουγγαρία καθώς κοστίζει 1,29 ευρώ.

«Η κρίση πιο επώδυνη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής επιδότησης της αισχροκέρδειας»

Το παραπάνω σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης μέσω Twitter.

Αναλυτικά, ο ίδιος τόνισε πως «2η ακριβότερη βενζίνη,4ο ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης σε απόλυτες τιμές στις 27 χώρες ΕΕ!  Με όρους αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα χειρότερη όλων μακράν. Η κρίση πιο επώδυνη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής επιδότησης της αισχροκέρδειας».

«Άλλη μία επιτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με ένα tweet γνωστοποιεί τους σχετικούς πίνακες που αποδεικνύουν το ευρωπαϊκό «ρεκόρ» της Ελλάδας στις τιμές των καυσίμων, σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα είναι 26η στους 27 της ΕΕ στην πραγματική αγοραστική δύναμη των πολιτών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό ρεκόρ ακρίβειας σε Βενζίνη και Πετρέλαιο κίνησης! Άλλη μια επιτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση