Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε επί λέξει: «Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου».
Και συνέχισε λέγοντας: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτήθηκε και για την εκρηκτική ακρίβεια και για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε « Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας», η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει λειτουργήσει. Παράλληλα ανέφερε ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις και περισσότεροι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.
Παράλληλα σχετικά με το απόρητο στο news247 δήλωσε ότι: «Από τη στιγμή που η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν μπορεί να γίνεται επίκληση του απορρήτου σε αυτή. Διότι, ουσιαστικά, έτσι παύει η ΕΥΠ να υπόκειται στον θεσμοθετημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και σε μία Δημοκρατία, καμία Δημόσια Αρχή και κανένα Όργανο του κράτους δεν νοείται να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.»
Ενώ σε προηγούμενη ερώτηση για τις υποκλοπές η κ. Κεφαλογιάννη είπε: «Σε σχέση με αυτό το κρίσιμο διακύβευμα, όπως έχω τονίσει, από την πρώτη στιγμή στο δημόσιο λόγο μου, ο ρόλος της ΑΔΑΕ είναι κομβικός. Είναι εξαιρετικής σημασίας, το πρόσωπο το οποίο έχει πληγεί από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του για λόγους εθνικής ασφάλειας, να μπορεί να ενημερώνεται πότε και γιατί παρακολουθήθηκε – εφόσον δεν προέκυψε αξιόποινη/επιζήμια για την εθνική ασφάλεια δραστηριότητα – ώστε να προσφεύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή, για να προστατευθεί.»
Βεβαίως η κυβέρνηση κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα διότι επίκειται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα καθώς έχουν κληθεί σε κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινό ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator και τους Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο, επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa. Στην εν λόγων επιτροπή είναι μέλη τόσο η Ο. Κεφαλογιάννη όσο και ο Κώστας Τζαβάρας οι οποίοι κατά καιρούς έχουν κρατήσει επιφυλάξεις για τη γραμμή συγκάλυψης του σκανδάλου από το Μέγαρο Μαξίμου.
Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθάρισε ότι αν οι τέσσερις πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών δεν εμφανιστούν στη Βουλή, τότε θα πρέπει να προσαχθούν βιαίως, Αν ένας από αυτούς ταχθεί υπέρ της βίαιης προσαγωγής, τότε το παιχνίδι έχει χαθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα ανατραπεί η πλειοψηφία. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν πάλι οι σκέψεις περί αντικατάστασης των «απείθαρχων» βουλευτών ώστε να βεβαιωθούν ότι Γρηγόρης Δημητριάδης, Ταλ Ντίλιαν, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος δεν πρόκειται να εμφανιστούν στη Βουλή.
Τέλος ηχηρό «καρφί» της Όλγας Κεφαλογιάννη και για την επιχείρηση εκδίωξης της δημοσιογράφου κ. Κολοβού από το σπίτι της καθώς μίλησε για έλλειψη ενσυναίσθησης: «Είναι τραγικό κάποιος άνθρωπος να χάνει το σπίτι του. Αυτό που μας διδάσκει η εμπειρία της δεκαετίας της κρίσης, είναι ότι σε τόσο σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, απαιτείται ενσυναίσθηση για να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που προκύπτουν, αλλά και ρεαλισμός για να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Θα πρέπει να αποφύγουμε και πάλι το δρόμο του λαϊκισμού και να κάτσουμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα νέα προβλήματα που θα προκύψουν» είπε στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγές: Documento, Αυγή