Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αποκαλύπτει ότι πράκτορες εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα για παρακολουθήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

H ισραηλινή Haaretz γράφει την Τρίτη ότι «Ισραηλινό λογισμικό κατασκοπείας πωλήθηκε στο Μπαγκλαντές, την τρίτη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, παρά τις άθλιες συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τονίζει ότι αυτά τα «προηγμένα κυβερνοσυστήματα παρακολούθησης τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών πωλήθηκαν μέσω Κύπρου στο υπουργείο Εσωτερικών, τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το Ισραήλ και το Μπαγκλαντές δεν διατηρούν επισήμως διπλωματικές σχέσεις» και στη συνέχεια εμπλέκει και την Ελλάδα λόγω της δραστηριότητας του ομίλου επιχειρήσεων της Intellexa που εμπλέκεται και στο ελληνικό σκάνδαλο των υποκλοπών. Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλυφθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε άδειες εξαγωγής του Predator ενώ επισήμως δήλωνε πως αγνοούσε την ύπαρξή του.

Επικαλούμενη επίσημα έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαγκλαντές η εφημερίδα αναφέρει ότι το 2021 και το 2022 ο επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής για τις τηλεπικοινωνίες στο Μπαγκλαντές βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με κλιμάκιο ανώτερων αξιωματούχων, με σκοπό να εκπαιδευτούν σε αυτά τα συστήματα και στην χρήση ειδικού βαν με εξοπλισμό παρακολούθησης. Σημειώνεται ότι στα social media έχει διαρρεύσει ακόμη και σχετικό προωθητικό υλικό για τέτοια συστήματα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο Ταλ Ντίλιαν, πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, είχε τα προηγούμενα χρόνια μεταφέρει την έδρα του στην Αθήνα, «μετά τα μπλεξίματά του στην Κύπρο» όπως αναφέρει η Haaretz και οι εγκαταστάσεις διέθεταν ακόμη και χώρους προσευχής με χαλάκια για ομάδες εκπαιδευόμενων από μουσουλμανικές χώρες όπως το Μπαγκλαντές.

Στην περίπτωση των συστημάτων που μέσω Κύπρου και Ελλάδας κατέληξαν να χρησιμοποιούν στο Μπαγκλαντές, η ολοκλήρωση της παράδοσης έγινε στα μέσα Ιουνίου του 2022. Ήδη, έχει χρησιμοποιηθεί για να «ξηλωθούν» στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας που επέκριναν την κυβέρνηση και επικοινωνούσαν με την αντιπολίτευση σε κλειστό γκρουπ στα social media.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βουλή: Μόνη της ψήφισε η ΝΔ το αντεργατικό νομοσχέδιο

Με τις 158 ψήφους του κυβερνώντος κόμματος ψηφίστηκε στην...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

Πλημμύρες Θεσσαλία: Η Ε.Ε. για «οδηγίες της που αγνοήθηκαν από την Ελλάδα » – Καρφιά από Euractiv

Την «έλλειψη ετοιμότητας της Ελλάδας» μετά τις φονικές πλημμύρες στη...

Γιατί οι Αμερικανοί σπρώχνουν τον Κασσελάκη και γιατί η εκλογή του βοηθάει τον Μητσοτάκη

*Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος - Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε...
Διαφήμιση