Η επιτυχία από την πρόταση δυσπιστίας βάζει δύσκολα σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Γιατί οι κοινές πρωτοβουλίες των τεσσάρων κομμάτων θα πρέπει να συνεχιστούν, παρά τον μεταξύ τους ανταγωνισμό ενόψει των ευρωεκλογών-Αναμένονται πρωτοβουλίες στελεχών!

Η -κατά κοινή παραδοχή- επιτυχία της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και που συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, υψώνει τον πήχη στις ηγεσίες των τεσσάρων κομμάτων ενώ «βάζει δύσκολα» σε Νίκο Ανδρουλάκη και Στέφανο Κασσελάκη!

Ο ανταγωνισμός ενόψει των ευρωεκλογών ασφαλώς και υποχρεώνει τις ηγεσίες των κομμάτων που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας σε μεταξύ τους ανταγωνισμό, αυτό όμως -σύμφωνα με πολλά στελέχη όλων των πλευρών- δεν αποτελεί λόγο να σταματήσουν οι κοινές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, η επιτυχία της πρότασης δυσπιστίας δημιουργεί και μια «πρόκληση» για τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αφού θέτει ένα θέμα που επιχειρούν να το …ξορκίσουν: Πώς καμία από τις δυο ηγεσίες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ΝΔ μόνη της και θα πρέπει να δημιουργηθούν σημαντικές διεργασίες που ενδέχεται ακόμα και να θέτουν εν αμφιβόλω τις σημερινές ηγεσίες -ή κάποιες εξ αυτών!

Τα περισσότερα στελέχη των δυο αυτών κομμάτων έχουν αποφασίσει να μην δημιουργήσουν θέμα ενόψει των ευρωεκλογών, κάποια εξ αυτών όμως να ετοιμάζονται για πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν την κοινή δράση, ενώ στο παρασκήνιο οι συναντήσεις και οι διεργασίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο!

Το ερώτημα είναι όμως τι θα πράξουν οι αρχηγοί. Ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη συνέντευξή του την Κυριακή το μεσημέρι στη Ναταλία Γερμανού απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, ενώ είχε θετικές (έως θερμές) κουβέντες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου! Άφησε, μάλιστα, σαφείς αιχμές για την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να λάβει την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας ενώ ο ίδιος απουσίαζε στο στρατό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τη σειρά του, αποφεύγει να πυροδοτήσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πάντως φέρεται να είπε πως η κοινή πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης μομφής δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η αντιπαράθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως κανένα στέλεχος δεν θέτει θέμα διάλυσης των υπαρχόντων κομμάτων, με το όλο θέμα να έρχεται με ένταση στην επικαιρότητα από το βράδυ των ευρωεκλογών και μετά!

Πηγή: dnews.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η μητέρα των μαχών τη...

Σωκράτης Φάμελλος: Οικονομικό αλλά και πολιτικό σκάνδαλο το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Σημεία και τέρατα που συνιστούν οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο το έργο...

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...
Διαφήμιση