Η ενότητα και οι… διαγραφές χωρίς δισταγμό!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Πάνος Λάμπρου – Η ενότητα ενός πολιτικού χώρου, δεν μπορεί να περιορίζεται στην έκκληση ή την ευχή, γιατί η υπόθεση της ενότητας είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία και έχει να κάνει με θέσεις, απόψεις και ασφαλώς συνθέσεις.

Ίσως, γι αυτό άλλωστε, η Θ. Τζάκρη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε ότι οι διαγραφές των τεσσάρων πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό!!! Διαφορετικά, είπε, θα είναι αυτοκτονία….

Καταλαβαίνει, λοιπόν, η Θ. Τζάκρη αυτό το απλό που έχουμε τονίσει. Η ενότητα δεν μπορεί παρά να υπάρξει στο έδαφος της Αριστεράς. Ασφαλώς, το καταλαβαίνει από την ανάποδη. Γιατί πράγματι, πολλές και πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011 – 2015. Αντίθετα νιώθουμε υπερηφάνεια….

Όπως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ, για πεθαμένα λικέρ, ούτε φυσικά την απόλυτη απουσία της… ηγεσίας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα…

Να πω ότι είναι αυτονόητη η υπεράσπιση και η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας. Γιατί, τυχόν διαγραφή των συντρόφων ή πολιτική αποδοκιμασία τους από την Κεντρική Επιτροπή, είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η ίδια η Αριστερά και η πορεία όλων αυτών των χρόνων.

Η Αριστερά, αυτή η ανανεωτική, οικολογική, ριζοσπαστική, φεμινιστική, κινηματική, είναι υπόθεση ζωής. Και αυτή την πορεία, με όλες τις αντιφάσεις ή τα λάθη της -και τα δικά μας λάθη-, ουδείς μπορεί να τη διαγράψει.

Πηγή: @panoslabrou/facebook

*Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Γνώμες» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του Leftdoor.eu

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η Ρωσία προς ΝΑΤΟ – Ε.Ε.: «Αναπόφευκτη η σύγκρουση αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Ηαποστολή δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της...

Νέα Αριστερά: Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με σύνθημα «Η πολιτική επιστρέφει» – «Πρέσινγκ» σε ΣΥΡΙΖΑ

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Στην καταλληλότερη συγκυρία πραγματοποιεί η...

Πέφτουν οι μάσκες για τον «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ

*Της Άννας Ανδριτσάκη - Αλλαγές που δεν θα γίνονταν...
Διαφήμιση