Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τη σχέση των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την Greek Mafia

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Αλέξανδρου Καλαφάτη –

Συναγερμό προκάλεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στις ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας πληροφορίες που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές και οι οποίες έκαναν λόγο για επικείμενη επίθεση που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι πληροφορίες αυτές ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθούν χωρίς να υπάρξει αστυνομική επέμβαση, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αρμόδιους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά η αστυνομική επιχείρηση έγινε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ωστόσο, κανείς δε μπορεί να βεβαιώσει εάν τελικά απετράπη ή όχι κάποιο εντυπωσιακό «χτύπημα».

Οι πληροφοριοδότες των ειδικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι πρώην τρομοκράτης θα προμηθευόταν εκρηκτικά από ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για πρώην ηγετικό στέλεχος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, το οποίο κατά το παρελθόν ήταν ο νούμερο ένα «στόχος» της Αντιτρομοκρατικής.

Από τους «Πυρήνες» στην Greek Mafia

Μετά την αποφυλάκισή του το 2019 είχε αποσυρθεί από το αντάρτικο πόλης, όπως σημείωναν αστυνομικές πηγές, οι οποίες τον εμφάνιζαν να έχει σχέσεις με πρόσωπα που είχαν απασχολήσει όχι την Αντιτρομοκρατική αλλά υπηρεσίες που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, φερόταν να έχει αναπτύξει σχέσεις με άντρα που δολοφονήθηκε στον Πειραιά από επαγγελματίες εκτελεστές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την τότε δολοφονία ο πρώην τρομοκράτης είχε θορυβηθεί και φοβόταν ότι μπορεί να γίνει και ο ίδιος στόχος ενόπλων. Φοβόταν δηλαδή ότι αυτοί που εκτέλεσαν τον φίλο του μπορεί να στοχοποιήσουν αμέσως μετά και εκείνον. Στην κατοχή του, εκτός από το όπλο με τις σφαίρες, βρέθηκε και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία εβδομάδα έκαναν λόγο για «συνεργασία» του πρώην τρομοκράτη με ΟΥΚάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν με τους ΟΥΚάδες, χωρίς όμως να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, έθεσαν σε κλοιό τους τέσσερις άντρες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους. Εντούτοις δεν ήρθαν σε επαφή.

Για κακούργημα μόνο ένας ΟΥΚας

Το αποτέλεσμα είναι στη δικογραφία που σχηματίστηκε να μην υπάρχουν στοιχεία σύνδεσής τους. Από την πλευρά τους αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μία αναγκαία επιχείρηση που είχε ως στόχο να αποτρέψει τυχόν ένοπλη επίθεση ή βομβιστική ενέργεια. Τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για «μετατόπιση» του πρώην τρομοκράτη από τα «χωράφια» της τρομοκρατίας στα «χωράφια» ανθρώπων που έχουν απασχολήσει τις υπηρεσίες δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, ουδέποτε ο πρώην τρομοκράτης συνελήφθη για τέτοιου είδους αδικήματα, ενώ χθες πήρε το δρόμο της φυλακής μόνο για κατοχή όπλου και σφαιρών.

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για πλημμελήματα. Για κακούργημα παραπέμπεται μόνο ο ΟΥΚας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα εκρηκτικά. Οι πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν φτάσει στις «ευαίσθητες» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον πρώην τρομοκράτη δεν αποτυπώνονται με κανέναν τρόπο στη δικογραφία. Η έρευνα πάντως δεν κλείνει εδώ. Και αυτό διότι από εδώ και πέρα θα εξεταστούν ψηφιακά πειστήρια που μπορεί να δώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα απαντήσεις αναμένονται από την εξέταση 11 κινητών τηλεφώνων, 6 λάπτοπ και ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου.

Στο σύνολό τους εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να πιστεύουν ότι η εξέταση τους μπορεί να ανοίξει νέους ερευνητικούς δρόμους. Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνει τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στην κατοχή του πρώην τρομοκράτη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση