Η Deutsche Welle καρφώνει Μητσοτάκη: «Πολλοί αστυνομικοί, ελάχιστοι πυροσβέστες»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηχηρό «χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί το δημοσίευμα της Deutsche Welle η οποία τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει άλλες προτεραιότητες και δίνει το βάρος όχι στην πρόσληψη πυροσβεστών, αλλά στις μαζικές προσλήψεις αστυνομικών και ιερέων.

«Κάθε χρόνο γίνονται πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πυρκαγιές γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες λόγω των παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα. Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών αυξήθηκε δραστικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε σύγκριση με τα έτη 2008 έως 2021. Οι πολίτες της Ελλάδας αισθάνονται τη διαφορά» σημειώνει μεταξύ άλλων η Deutsche Welle στο δημοσίευμα με τίτλο «Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: πάρα πολλοί αστυνομικοί, πολύ λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις».

«Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τα δασώδη βόρεια του νησιού της Εύβοιας. Οι πυρκαγιές γύρω από την πρωτεύουσα Αθήνα μαίνονταν για εβδομάδες, καταστρέφοντας σπίτια και δάση. Οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές εξακολουθούν να οδηγούν βόρεια μέσα από πολλά στρέμματα, όπου κορμοί δέντρων προειδοποιούν για το πώς θα μοιάζει η Πεντέλη ή το Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου σημειώθηκε πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα. Εκείνη την εποχή, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν 51 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε 24 ώρες».

Στη συνέχεια η Deutsche Welle δεν μασά τα λόγια της: «Όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης -ή έχει άλλες προτεραιότητες. Αντί να προσλαμβάνει περισσότερους πυροσβέστες, απασχολεί περισσότερους αστυνομικούς και ιερείς που πληρώνονται από την κυβέρνηση. Οι επενδύσεις στα σώματα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δυσανάλογα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 500 αστυνομικοί για κάθε 100.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι λίγο πάνω από 300. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα επικρίνουν τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Την Τρίτη ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με αστυνομικούς να σβήνουν μια μικρή φωτιά και τους συνεχάρη για το έργο τους».

Παράλληλα αναφέρεται στην περσινή μεγάλη κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και το άγριο ξύλο που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πηγαίνουν προς εκλογές έχοντας νομιμοποιήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας νομιμοποίησε σήμερα το...

Στην επιτροπή LIBE η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Το χθεσινό χειροκρότημα που έκλεισε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό...

Πρόταση δυσπιστίας: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα με… επιστολική ψήφο

Ενώ είχαν προβεί σε ξεκάθαρες δηλώσεις για το ενδεχόμενο...
Διαφήμιση