Η Apple μπαίνει στον κόσμο της AI και φέρνει το ChatGPT στα iPhones

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνεργασία με την OpenAI ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Apple καθώς δεν θέλει να μείνει πίσω στο ανταγωνιστικό αναπτυξιακό περιβάλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου των προγραμματιστών της η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φέρει την τεχνολογία ChatGPT στις συσκευές της προαναγγέλλοντας μια ολική αναβάθμιση της ψηφιακής βοηθού Siri, η οποία θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να εκτελεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις εργασίες της.  

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα είναι διαθέσιμη εντός του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε η Apple, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης. Διευκρινίστηκε μάλιστα ότι η πρόσβαση στο chatbox θα είναι δωρεάν. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε επίσης νέες εκδόσεις στα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι συσκευές iPhone, iPad και Mac αλλά και τη νέα πλατφόρμα «Apple Intelligence» η οποία θα βοηθάει τους χρήστες στη δημιουργία κειμένου και εικόνων και στη συγκέντρωση των πιο σχετικών δεδομένων όταν τα χρειάζονται. Παρουσίασε επίσης το σύστημα Private Cloud Compute προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων τους όταν τα στέλνουν σε κέντρα δεδομένων. 

Οι μετοχές της Apple χάνουν περίπου 1,8% στον απόηχο των ανακοινώσεων και λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών στη Wall Street. Επίσης ο ιδιοκτήτης των εταιρειών Tesla και Twitter, Ίλον Μασκ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με τις νέες ανακοινώσεις της Apple απειλώντας με απαγόρευση των συσκευών της Apple στις επιχειρήσεις του επικαλούμενος θέμα «ασφάλειας δεδομένων».

Τέλος, στην ίδια εκδήλωση η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει σε παγκόσμιο επίπεδο το Apple Vision Pro, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν για Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη στις 13 Ιουνίου. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις περιοχές αυτές από τις 28 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προπαραγγελίες σε αυτές τις χώρες θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και οι πωλήσεις στις 12 Ιουλίου.

Πηγή: ksosmodromio.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση