Η απάντηση του Πούτιν στη Βρετανία είναι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημέρωσε» τη Δύση για μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας. Η δήλωση αυτή του Πούτιν έρχεται μετά τις ανακοινώσεις του Λονδίνου πως δρομολογεί να δώσει στην Ουκρανία πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

«Εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα», ξεκαθάρισε πριν από λίγες μέρες ο Πούτιν. 

Σήμερα λοιπόν, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η Μόσχα και το Μινσκ έχουν συμφωνήσει για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, χωρίς να παραβιαστούν οι συμφωνίες μη διάδοσης. Όπως σημείωσε, στις 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η σχετική εκπαίδευση των Λευκορώσων, ενώ την 1η Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ειδικής αποθηκευτικής εγκατάστασης για τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Αναφερόμενος στις βρετανικές ανακοινώσεις περί αποστολής πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Κίεβο, ο Πούτιν απηύθυνε σαφή προειδοποίηση, λέγοντας: «Πρέπει να πω ότι η Ρωσία έχει τρόπο να απαντήσει… χωρίς υπερβολή, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιες οβίδες, δεν τις έχουμε χρησιμοποιήσει…». 

Πρόσθεσε επίσης πως η Μόσχα έχει ήδη παραδώσει στους Λευκορώσους το πυραυλικό σύστημα iskander που μπορεί να αναπτύξει όπλα χωρίς να παραβιάζονται οι συνθήκες.

Καταλήγοντας, έριξε άμεσες βολές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η Μόσχα «κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες», σχετικά με τα πυρηνικά όπλα. «Έχουν συμμάχους σε διάφορες χώρες, εκπαιδεύουν το προσωπικό… κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο». 

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: Konstantin Zavrazhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νικόλας Χρηστάκης: Ψυχολογικοί βιασμοί ή επικοινωνιακές καμπάνιες;

Ο όρος προπαγάνδα προέρχεται από το όργανο της Ρωμαιοκαθολικής...

Τσίπρας: Το χρέος μας είναι ιστορικό, να αποτρέψουμε παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε...

Ένας νεκρός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

*Ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου - Ένας νεκρός και δύο...

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis...
Διαφήμιση