Γιατί ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Γιάννη Μυλόπουλου –

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επειδή θέλω να φύγει η Δεξιά του Μητσοτάκη. Μια Δεξιά που εκ του αποτελέσματος ευνόησε σκανδαλωδώς μετρημένες στα δάχτυλα μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών της μεσαίας και χαμηλής εισοδηματικής τάξης. Με τις μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις και τα διυλιστήρια να έχουν ωφεληθεί με συνολικά υπερκέρδη ύψους 6 δις ευρώ, κερδοσκοπώντας και αυξάνοντας τις τιμές ρεύματος και βενζίνης ανεξέλεγκτα, στο κενό των κρατικών ελέγχων που η κυβέρνηση εντέχνως προκάλεσε.

Θέλω να φύγει η Δεξιά που διατήρησε σε ψηλά επίπεδα τους έμμεσους φόρους επιβαρύνοντας τους πολλούς, για να μοιράσει από τα αυξημένα δημόσια έσοδα 10 δις ευρώ σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις.

Μια Δεξιά που πέτυχε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που συνέβη ποτέ στη χώρα σε βάρος της μεσαίας και χαμηλής εισοδηματικά τάξης.

Μια Δεξιά που έκανε την Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, την ακριβότερη, τη φτωχότερη και συγχρόνως και τη χώρα με του χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Μια Δεξιά που, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, έκανε τους Έλληνες να χάσουν το 7,5% της αγοραστικής τους δύναμης τα τελευταία χρόνια.

Μια Δεξιά που καταρράκωσε το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα εξ αιτίας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, το οποίο μας εκθέτει διεθνώς σαν μια ανελεύθερη και ολοκληρωτική χώρα. Με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό που παραβίασε τους κανόνες της Δημοκρατίας παρακολουθώντας καταχρηστικά με παράνομα λογισμικά κατασκοπείας τους πάντες μέσω της ΕΥΠ, την οποία χρησιμοποίησε σαν παρακρατικό μηχανισμό.

Μια Δεξιά που οδήγησε την Ελλάδα να κατρακυλήσει 50 θέσεις στη διεθνή κατάταξη ως προς την ελευθεροτυπία και τον πλουραλισμό σε σχέση με το παρελθόν, χειραγωγώντας και εξαγοράζοντας τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία επιδίδονται σε συστηματική προπαγάνδα υπέρ των χρηματοδοτών τους.

Μια Δεξιά που διέλυσε το κράτος και τη δημόσια διοίκηση, φτάνοντας στο σημείο να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ούτε στις μεταφορές. Με τη μετωπική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς σε διπλή σιδηροδρομική, την οποία παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2019, να αποτελεί τραγικό μνημείο κατάρρευσης των ασφαλιστικών δικλείδων και των εξοπλισμών στο δημόσιο, αλλά και του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

Μια Δεξιά που διέλυσε το κοινωνικό κράτος και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην Ευρώπη ως προς το πλήθος των θανάτων ανά πληθυσμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει στη Βουλή ότι δήθεν δεν γνώριζε ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σώζουν ζωές.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να φύγει η Δεξιά του Μητσοτάκη που ωφέλησε σκανδαλωδώς λίγους και ζημίωσε κατά πρωτοφανή τρόπο τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Μια Δεξιά που σήμερα υπόσχεται υποκριτικά ότι όλα όσα δεν έκανε για τα μεσαία και αδύναμα στρώματα εδώ και τέσσερα χρόνια, θα τα κάνει, δήθεν, την επόμενη τετραετία.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθούν οι τιμές, να ρυθμιστούν τα χρέη και να ανασυγκροτηθεί το Κράτος Δικαίου και το Κοινωνικό Κράτος σε Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Μεταφορές και εργασιακά δικαιώματα.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί θέλω ο ήλιος της δικαιοσύνης να λάμψει παντού για τη χώρα και το λαό μας.

* O Γιάννης Μυλόπουλος είναι υπ. βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση