Γιάννης Μαντζουράνης: Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Στην δυστοπική περίοδο που ζει ο τόπος μας, ο κ Μητσοτάκης κατά την παλιά συνήθεια όλων των δεξιών κυβερνήσεων, χρησιμοποιεί ως εργαλείο την Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας την υλοποίηση δόλιων πολιτικών επιδιώξεων σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Αυτή η εικόνα όμως αδικεί και ευτελίζει την συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστών και εισαγγελέων, που εκτελούν τα καθήκοντά τους προσηλωμένοι στη νομιμότητα και στον όρκο τους», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιάννης Μαντζουράνης.

«Δυστυχώς, η ανακριτική διαδικασία σε βάρος των δημοσιογράφων και των εισαγγελέων που εργάστηκαν για να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές του πολυπλόκαμου και ομολογημένου σκανδάλου από την ίδια τη φαρμακευτική βιομηχανία Novartis, εντάσσεται στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, να εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στις δίκες κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Αυτό μπορεί να ανατραπεί μόνο από την ίδια τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να αντισταθεί, καθώς τη μεγάλη πλειοψηφία του δικαστικού σώματος απαρτίζουν ενσυνείδητοι άνθρωποι οι οποίοι και νομικά γνωρίζουν και το νόμο σέβονται και τον όρκο τους τηρούν.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμα στο Νομικό Συμβούλιο να συντάξει αγωγή κατά της Novartis γιατί περιμένει να καταδικάσει πρώτα τους δημοσιογράφους, τον υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς. Γιατί αν γίνει τώρα αγωγή εναντίον της Novartis, σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η Novartis παρανόμησε και ότι διέπραξε δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ζημίωσε με δεκάδες εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο. Μ’ αυτό τον τρόπο θα “αδυνάτιζε” το κατασκευασμένο κατηγορητήριο σε βάρος των δημοσιογράφων, των εισαγγελέων και του υπουργού και θα ξεμπρόστιαζε τις κυβερνητικές επιδιώξεις. Γι’ αυτό το λόγο, ενέταξε στον πολιτικό σχεδιασμό της, τη διεξαγωγή μακρόσυρτων και πολύμηνων ανακριτικών πράξεων, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες προστασίας των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.  

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, να υπάρχει σε εξέλιξη στις δικαστικές αίθουσες είτε η δική του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είτε η δίκη των Βαξεβάνη, Παπαδάκου κ.α. δημοσιογράφων και του Παπαγγελόπουλου για τη δήθεν σκευωρία Novartis. Αυτός ο σχεδιασμός δεν ξέρω αν θα επιτευχθεί γιατί υπάρχουν πολλά εμπόδια και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η προσήλωση στη νομιμότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικαστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συγκεντρώνοντας όλους τους αρμούς της εξουσίας, έχει δημιουργήσει ένα αδιαφανές σκοτεινό κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου, ελέγχοντας τα πάντα. Ούτε καν δικτατορικά, ούτε καν στο μετεμφυλιακό κράτος τα μέσα ενημέρωσης δεν ελέγχονταν με τον τρόπο που ελέγχονται σήμερα.  Παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, υπάρχει διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με επτά δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις, ενώ το ξύλο πάει “σύννεφο” όπως είδαμε χθες, όπου ένας φοιτητής πήγε να χάσει τη ζωή του. Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Παιδεία και ανακοινώνονται από τη θρησκόληπτη κυρία Κεραμέως δεν είναι απλά συντηρητικές, είναι άκρως αντιδραστικές. Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς το χειρότερο.  

Οι υπουργοί παίζουν διεκπεραιωτικό ρόλο και δεν μπορούν να αποφασίσουν για τίποτα αν δεν πάρουν την άδεια του κ Γεραπετρίτη, του κ Δημητριάδη και του κ Σκέρτσου. Αυτό αποτελεί μετάλλαξη του πολιτεύματος. Δεν πρόκειται απλά για ένα πρωθυπουργο-κεντρικό πολίτευμα, αλλά για ένα πολίτευμα ενός Μεσογειακού Ορμπανισμού με εμφανέστατα χαρακτηριστικά αυταρχικής διακυβέρνησης.  

Όμως παρόλη αυτή τη συγκέντρωση της εξουσίας, ο κ Μητσοτάκης έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στον κόσμο και 1ή στην Ευρώπη σχετικά με το κόστος της βενζίνης. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στη χονδρική στην Ευρώπη. Επίσης έχουμε τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο από Covid την ίδια ώρα που έχουμε και την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε. Επιπλέον είμαστε στη 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Με όλα αυτά τα κατορθώματα θα ήταν παράξενο και άδικο να μη σάρωνε η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις».

Πηγή: ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα

«Πολίτες της Πάτρας. Ένα μήνυμα στέλνουμε σήμερα από εδώ,...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Με χιόνια και καταιγίδες ξεκινά ο καιρός του Σαββάτου...

Ευρωπαϊκό μέλλον για το Κίεβο, με πολλούς αστερίσκους

Τη στήριξή της προς το Κίεβο επανέλαβε σήμερα η...
Διαφήμιση