«Για να μη στεναχωρήσουμε τις ΗΠΑ θα γίνουμε Πουέρτο Ρίκο δίνοντας τα πάντα στην Τουρκία»;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση
  • Συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο από το militaire.gr

«Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί σύμμαχοι μας -κυρίως αυτοί- έχουν αποφασίσει ότι θα μπει ένα τέλος στο «ελληνοτουρκικό πρόβλημα» και τους είναι εντελώς αδιάφορο αν τα νησιά του Αιγαίου θα είναι ελληνικά ή τουρκικά ή αν θα έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς ή θα έχουν παραχωρηθεί στην ΄Υπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες». Ο Πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά στο militaire channel για όσα «έρχονται» στα ελληνοτουρκικά με απαίτηση των ξένων και δυστυχώς με τη συνενοχή του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι σύμμαχοι πιέζουν και ο κ.Δένδιας λέει ότι πρέπει «να συζητήσουμε εντός του Ιουλίου για να μην χαλάσει το καλό κλίμα»! Ο κ.Αυφαντής λέει ότι το πολιτικό μας σύστημα δείχνει να έχει συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις στις οποίες « είναι αρρήτος ομολογημένο ότι θα δώσουμε έδαφος, χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο και θα επισημοποιησούμε την άσκηση λειψής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου, προχωρώντας σε σταδιακή αποστρατιωτικοποίησης τους».

Τι λέει για όσα λέγονται, γράφονται, ακούγονται και δεν διαψεύδονται για «σύμφωνα μη επιθέσεως» με την Τουρκία και άλλα πολλά με τα οποία θα προσπαθήσουν να μας «χρυσώσουν το χάπι»;

Τι δεν έκανε η Ελλάδα από το 2012 ακόμη;

Κανένας από τους συμμάχους δανειστές μας δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει εναλλακτικές λύσεις για την οικονομία της ,λύσεις που έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας, από τον οποίο παραιτούμαστε γιατί »εμείς είμεθα του τουρισμού, ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Δυστυχώς φαίνεται να έχουμε γίνει το Πουέρτο Ρίκο της Μεσογείου και ο κ.Αυφαντής αναφέρεται στην τελευταία επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς την παρουσία κανενός από το ελληνικό κράτος!

Ο κ.Αυφαντής ελπίζει στην αντίδραση του κόσμου που θα πρέπει να πάει κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ ,στο ΕΛΙΑΜΕΠ και σε άλλα ινστιτούτα που είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσουν με γοητευτικό τρόπο την επώδυνη συμφωνία. Επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν απαιτεί μόνο οικονομικό έλεγχο στο Αιγαίο αλλά κυριαρχία. Αυτό και μόνο απορρίπτει το «επιχείρημα» που λέει «ας συμφωνήσουμε σε κάτι τώρα για να αποφύγουμε τον πόλεμο. Δεν θα τον αποφύγουμε», υποστηρίζει ο κ.Αυφαντής. Βρισκόμαστε στη φάση του γεωπολιτικού μνημονίου, μετά από τα εξοντωτικά οικονομικά μνημόνια; Ο κ.Αυφαντής τα είχε πει αυτά από το 2014 στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο έμπειρος διπλωμάτης εξηγεί πως η Ελλάδα πρέπει να πάει σε οποιονδήποτε διάλογο με την Τουρκία. Αν οι όροι που θα τεθούν από την ελληνική πλευρά τότε δεν πρέπει να συζητήσουμε. «Δεν μπορεί να πάμε ικετεύοντας να συζητήσεις», λέει. Ο κ.Αυφαντής όπως λέει είναι διπλωμάτης και θέλει την ειρήνη. Γι ΄ αυτό και όσα λέει για την στρατιωτική αντιμετώπιση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα. Ο πρέσβης επί τιμή επισημαίνει ότι για το θέμα των τουρκικών αλιευτικών που έχουν φθάσει στα Κύθηρα υπάρχει παράβαση καθήκοντος. «Για να μην ενοχληθούν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί θυσιάζουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιτρέπουμε τα πάντα στους Τούρκους», λέει.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο:

Πηγή: militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση