Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει την ακροδεξιά δεύτερη δύναμη σε όλη τη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διαρκώς αυξάνεται η δυναμική της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), του ακροδεξιού κόμματος που έρχεται πίσω από την Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές) στην πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Πίσω από την AfD βρίσκονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP).

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της ZDF, στην προτίμηση των ψηφοφόρων προηγούνται τα δύο χριστιανοδημοκρατικά κόμματα με ποσοστό 26%, η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 21%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ για το κόμμα από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ενώ ακολουθούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 17% (-1%), οι Πράσινοι με 16% (+1), οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 6% (-1) και η Αριστερά με 5%.

Βασικό θέμα που απασχολεί τους Γερμανούς είναι η οικονομία, με τους πολίτες να δηλώνουν απογοητευμένοι: το 60% δηλώνει ότι η πορεία της οικονομίας είναι καθοδική, το 33% σταθερή και μόλις το 5% πιστεύει ότι είναι ανοδική. Επίσης, κρίνουν το συνολικό έργο της κυβέρνησης κατά 55% «κακό» και το 39% «καλό». Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ακολουθεί η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Η γερμανική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το 56% θεωρεί ότι δεν θα τελειώσει διά της διπλωματικής οδού, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη. Επιπλέον, το 41% πιστεύει ότι προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος θα πρέπει η Δύση να πιέσει την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία και το 43% απαντά στο ερώτημα αρνητικά.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...

Κέρδη για τους μεγάλους, ασφυξία για μικρούς και εργαζόμενους

*Της Μαριάννας Τόλια - Την ώρα που λίγες μεγάλες...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα συγκληθεί εκτάκτως...

Φόρουμ Δελφών: Από διεθνές βήμα, τηλεοπτικό πρόγραμμα…

*Του Στράτου Βαλτινού - Περισσότερο με τηλεοπτικό  πρόγραμμα, παρά με...
Διαφήμιση