Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει την ακροδεξιά δεύτερη δύναμη σε όλη τη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διαρκώς αυξάνεται η δυναμική της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), του ακροδεξιού κόμματος που έρχεται πίσω από την Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές) στην πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Πίσω από την AfD βρίσκονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP).

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της ZDF, στην προτίμηση των ψηφοφόρων προηγούνται τα δύο χριστιανοδημοκρατικά κόμματα με ποσοστό 26%, η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 21%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ για το κόμμα από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ενώ ακολουθούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 17% (-1%), οι Πράσινοι με 16% (+1), οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 6% (-1) και η Αριστερά με 5%.

Βασικό θέμα που απασχολεί τους Γερμανούς είναι η οικονομία, με τους πολίτες να δηλώνουν απογοητευμένοι: το 60% δηλώνει ότι η πορεία της οικονομίας είναι καθοδική, το 33% σταθερή και μόλις το 5% πιστεύει ότι είναι ανοδική. Επίσης, κρίνουν το συνολικό έργο της κυβέρνησης κατά 55% «κακό» και το 39% «καλό». Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ακολουθεί η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Η γερμανική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το 56% θεωρεί ότι δεν θα τελειώσει διά της διπλωματικής οδού, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη. Επιπλέον, το 41% πιστεύει ότι προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος θα πρέπει η Δύση να πιέσει την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία και το 43% απαντά στο ερώτημα αρνητικά.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γιατί κυβέρνηση και περιφερειάρχες δεν χρηματοδοτούν έργα προσαρμογής στην κλιματική κρίση;

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Το χαρακτηριστικό της κλιματικής κρίσης...

Κακοκαιρία Elias: Επικίνδυνη κατάσταση στην Εύβοια – Μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμοί

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε το...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ωδίνες της επόμενης μέρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρά τη συντριπτική ήττα του σε δύο...

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αντιπολίτευση;

*Γράφει ο Ηλίας Γεροντόπουλος - Στην Ελλάδα που κάθε...
Διαφήμιση