Γάζα: «Πέρα από τη διάλυση» η ανθρωπιστική κατάσταση αναφέρει ο ΟΗΕ – 18.400 νεκροί, κυρίως γυναικόπαιδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι “πέρα από κάθε διάλυση”, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητώντας τον σεβασμό των διεθνών κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Είναι τόσο επισφαλής… Δεν ξέρω αν εσείς μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη λέξη από επισφαλής, εξαιρετικά επισφαλής”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Φόλκερ Τουρκ, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Θέλω να πω ότι είναι στα πρόθυρα της διάλυσης ή ακόμη περισσότερο”, πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έγιναν την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, δύο και πλέον μήνες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι στο Ισραήλ και σχεδόν 240 απήχθησαν, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία.

Η ισραηλινή επίθεση έχει μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος της Γάζας σε ερείπια και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 18.400 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 1,9 εκατ. άνθρωποι από τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων του εδάφους αυτού έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παιδιά.

Οι επικεφαλής των ανθρωπιστικών υπηρεσιών φοβούνται ότι το πολιορκούμενο παλαιστινιακό έδαφος θα κατακλυστεί σύντομα από τις αρρώστιες και την πείνα.

“Υπάρχει σαφής έκκληση σε όλον τον κόσμο και στους διεθνείς θεσμούς που ασχολούνται με το πρόβλημα αυτό, να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη”, δήλωσε ο Τουρκ.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τέλος της διήμερης εκδήλωσης στη Γενεύη για την 75η επέτειο της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

“Αυτό είναι πράγματι το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουμε σε όλον τον κόσμο: λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ακόμη πιο σοβαρά. Και βάλτε τα στο επίκεντρο των διεργασιών και των πολιτικών σας αποφάσεων”, τόνισε.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση